Költséghatékony 2.5 Gbps-os Ethernet vezérlő az Inteltől

A Foxwille sorozatba tartozó i-225V megjelenésére ráadásul már nem is kell sokat várni.

Költséghatékony 2.5 Gbps-os Ethernet vezérlő az Inteltől

Az Intel kínálatában hamarosan megjelennek a következő generációs, kliensszegmensbe szánt Ethernet vezérlők, amelyek az 1 Gb-es helyett immár 2,5 Gb-es maximális adatátviteli sávszélességet kínálnak. A GbE vezérlők nagyjából másfél évtizede uralkodnak a hálózati vezérlők szegmensében, igaz, az elmúlt évek során a 10 GbE és az 5 GbE vezérlők is elkezdtek terjedni, ám ezek egyelőre elég drágák ahhoz, hogy a GbE helyét átvegyék.

Galéria megnyitásaA költséghatékony 2.5 GbE vezérlőkből rögtön kétféle modell is érkezik, az egyik az i225-V, míg a másik az i225-LM. Mindkettő felkerült már az Intel hivatalos weboldalára, ám az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mi különbség közöttük, hiszen a leírásban csak az 1,95 W-os TDP keret szerepel, valamint az, hogy mindkét vezérlő a Foxwille sorozatot erősíti. A kettő közül az i225-V lesz az olcsóbb, ugyanis 2,4 dolláros áron vásárolhatják a partnerek, míg az I225-LM 4,06 dolláros áron válik elérhetővé. A jelenlegi i219-V ára egyébként 1,72 dollár, míg az említett i221-AT éppen 2,13 dolláros áron érhető el.

Az információk szerint az i225-V első körben a rövidesen érkező Cacade Lake-X processzorokkal karöltve rajtol el, vagyis a legújabb LGA-2066-os alaplapokra kerülhet fel. Később persze a Comet Lake-S processzorokhoz készített 400-as sorozatú alaplapokon is megjelenhet az új vezérlő, ami technikailag hasonlít az i219-V-hez. Utóbbi alatt azt kell érteni, hogy az újdonság szintén speciális PCIe alapú buszt használ, amely felezett PCIe sávszélességgel dolgozik, ezt a buszt azonban csak Intel platformokon használják.

Ennek következtében az i-219V-hez hasonlóan az i225-V sem kerül fel az AMD termékeire, helyette majd a drágább verziót kell használniuk a partnereknek, de akár a Broadcom, illetve a Realtek megoldásaira is eshet a választásuk.

Az új hálózati vezérlőkhöz továbbra is Cat5e, illetve Cat6 típusú kábelek kellenek majd. Az új vezérlők még ebben a hónapban megjelenhetnek a legfrissebb alaplapokon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap