Kojima elment a Konamitól... nyaralni?

Az egyik lap úgy tudja, Kojimát már elbúcsúztatták a munkatársai, a Konami azonban tagad mindent.

Kojima elment a Konamitól... nyaralni?

A New Yorker a minap közölt egy cikket, melyben azt írja a lap, hogy Hideo Kojima október 9-én végleg elhagyta a Konamit. Kojima közel 30 évig dolgozott a kiadónak, hiszen 1986-ban csatlakozott, és készítette el az első Metal Geart. A New Yorker úgy tudja, október 9-én még egy utolsó, nagy búcsúbulit tartott a Kojima Productions, ami a beszámolók szerint vidám, de meghatott hangulatban telt el.

Érdekes, hogy a lap szerint Kojima elutasította az interjúkérelmet, ugyanis "még jogi kötelezettségei vannak az előző munkaadójánál". Amiből legalábbis azt lehet kivenni, hogy Kojima tulajdonképpen megerősítette, hogy elhagyta a céget. A New Yorker szerint a legendás dizájner a szerződésének megfelelően decemberig nem dolgozhat konkurens játékkészítő vállalatnál.

Nem sokkal később azonban a Tokyo Sports beszélt a Konami egyik képviselőjével, aki hivatalosan azt nyilatkozta, hogy Hideo Kojima továbbra is a Konami alkalmazásában áll, csak éppen szabadságra ment. A cég képviselője tagadja, hogy Kojima távozott volna: "Jelenleg Kojima és a fejlesztőcsapat befejezte a Metal Gear Solid V-öt, és hosszabb időre szabadságra mennek. A konzoljátékok fejlesztése jellemzően nagyon hosszú ideig tart, mely során a csapat komolyabban elfárad, így megszokott, hogy egy-egy nagyobb projektet követően az alkalmazottak hosszabb szabadságra mennek."

Amikor Kojima búcsúbulijáról kérdezték a Konami képviselőjét, csak ennyit mondott: "Nem tudjuk, hogy mi volt ez."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward