Klasszikus Commodore 64, modern hardverrel

A Commodore 64 név hallatán bizonyára sokaknak eszébe jut gyerekkoruk meghatározó számítógép konfigurációja, amelynek még ma is van rajongói tábora. A kissé elavult rendszer nosztalgiázni még manapság is tökéletes a megszállott C64 rajongók számára, akár régi C64 konfigurációt, akár PC-n futó emulátort használnak a cél érdekében. A Commodore USA most egy kicsit szeretné felfrissíteni a Commodore emlékét: a vállalat a régi gép dizájnjával hamarosan egy új konfigurációt dob piacra, amely az eredetinél jóval modernebb, napjaink igényeinek megfelelő hardverrel érkezik.

Klasszikus Commodore 64, modern hardverrel

A Commodore 64 név hallatán bizonyára sokaknak eszébe jut gyerekkoruk meghatározó számítógépe, amelynek még ma is van rajongótábora. A Commodore USA most egy kicsit szeretné felfrissíteni az emlékeket: a vállalat a régi gép dizájnjával hamarosan egy új konfigurációt dob piacra, amely az eredetinél jóval modernebb, napjaink igényeinek megfelelő hardverrel érkezik.

A szerkezet kívülről ugyan tökéletesen hasonlít  majd a klasszikus C64-hez, belül azonban egészen mást tartalmaz, mint egykori őse. Az új Commodore 64 az Intel kétmagos Atom processzora, a D525-ös modell köré fog épülni, amely 1,8 GHz-es órajelen ketyeg. A processzor az Nvidia ION2-es platformjával karöltve próbál majd helytállni, ami egy GT218-as GPU-val és saját fedélzeti memóriával büszkélkedik. A rendszerben 4 GB-nyi DDR3-as memória, 1 TB-os merevlemez, valamint egy Blu-ray olvasó is helyet kap. A kínálatban ezen kívül Bluetooth és WiFi 802.11 b/g/n adapter, Gigabites Ethernet vezérlő és egy hat az egyben memóriakártya-olvasó is jelen lesz, videó kimenetek tekintetében pedig DVI és HDMI portokkal gazdálkodhatnak majd a konfiguráció boldog tulajdonosai.

A viszonylag jól felszerelt, Commodore 64 ruhába öltöztetett nettop konfiguráció várható árával kapcsolatban egyelőre nem érkeztek hírek, mindössze annyi tudható, hogy az újdonság valamikor karácsony környékén fog feltűnni az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward