Shop menü

KIVÁLÓ VÉTEL LETT ITTHON (IS) A XIAOMI PAD 6

Annál is olcsóbb az eszköz, mint amire számítani lehetett, így kiváló iPad-pótló lehet belőle.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Kiváló vétel lett itthon (is) a Xiaomi Pad 6

A Xiaomi áprilisban jelentette be a Pad 6 táblagépet, és már akkor érződött rajra, hogy ez egy globálisan is népszerű konfiguráció lehet. Múlt hónapban a termék megérkezett Európába, és megőrizte a jó ár-érték arányát, most pedig hivatalosan befutott hazánkba is, és még olcsóbb lett, mint ahogy arra számítani lehetett.

Mikor megérkezett a Xiaomi Pad 6 Európába, akkor arról számolhattunk be, hogy a készülék 6 GB-os rendszermemóriával ellátva, és 128 gigányi tárkapacitást biztosítva 400 eurós ajánlott fogyasztói árral rajtol el. Ez jelenleg több mint 150 ezer forint lenne átszámolva, de ehhez képest a hivatalos ajánlott fogyasztói ára mindössze 140 ezer forintban lett meghatározva.

Galéria megnyitása

Pedig azt jól tudjuk, hogy itthon minden környező országhoz képest magasabb az általános forgalmi adó, és bizony a cégek előszeretettel kezelik rizikófaktorként a hazai valutát is. Szóval általában inkább az a jellemző, hogy valamivel drágábban jönnek a különböző eszközök a hazai palettára. Üröm az örömben, hogy hivatalosan egyelőre kizárólag a 6/128 GB-os változat kapott árat. Egyébként elérhető az eszköz Európában 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel is.

A szerkezet gyors, kiváló megjelenítővel szolgál, nagyon jó anyaghasználat jellemzi a burkolatát, és egészen vékony is. Csak a kamerákat tekintve nem hoz túl magas színvonalat, de nem is egy táblagéptől fogják a vásárlók elvárni, hogy remek fotós és videós képességekkel szolgáljon. Tollal és billentyűzettel is meg lehet toldani a Xiaomi Pad 6-ot, így egy nagyon produktív konfigurációt tud képezni.

Galéria megnyitása

Mivel nagyon sokáig az olcsó iPad volt a piac egyik legjobb táblagépes ajánlata, de az most már nem frissült, így a Xiaomi Pad 6-ra nagy figyelem irányulhat ugyanabban az ársávban. Az eszköz 11 colos képernyővel rendelkezik, 2880 x 1800 képpontos a felbontása, és 144 Hz-es működésre képes, miközben 99%-os DCI-P3 színtér lefedésről is tud gondoskodni, és a Dolby Vision támogatás is megvan a kelléktárában. Nem fogjuk aprólékosan újra bemutatni a terméket, hiszen már többször is beszéltünk róla korábban, de azért néhány fontos jellemzőjét még mindenképpen kiemelnénk.

Meg kell említeni például azt, hogy a Snapdragon 870 rendszerchip dolgozik benne, ami kiváló sebességre képes még játékok futtatása közben is. Ma már nem nevezhető csúcslapkának, de néhány éve még a csúcson szállt ringbe a Snapdragon 888-nal együtt. Nem okoz majd gondot neki több folyamat párhuzamos mozgatása sem. A tabletet szinkronba lehet majd hozni okostelefonokkal, és a mobilról is el lehet érni különböző tartalmakat. Ezáltal még dinamikusabban lehet dolgozni a készülékkel kollaborációban is.

Galéria megnyitása

Egy 8 megapixeles előlapi kamerát kapott, ami nem túl acélos, de a szoftveres oldalon ehhez is tartoznak extrák. Annak érdekében, hogy a konferenciahívások a legjobb élményt nyújtsák, lesznek itt olyan eszközök, mint a zajcsökkentés, a fénykiegyenlítés, valamint a FocusFrame, ami azt csinálja, hogy keretezve kiemeli a felhasználó arcát középre. A főkamera 13 MPixeles lett, és még azt meg kell említeni, hogy van mellette LED-es villanó.

A MIUI Pad 14 fut a masinán sok olyan extrával, ami a hatékonyabb munkavégzést szolgálja. Négy hangszórót kapott a friss sikervárományos, rendelkezik Hi-Res Audio minősítéssel és ugyanennek a vezeték nélküli variánsával is, továbbá a Dolby Atmos támogatás is felfért a fedélzetre. 8840 milliamperórás kapacitással rendelkezik a szerkezet akkumulátora, és egy olyan USB-C csatlakozót kapott, melyen keresztül igen nagy tempót lehet elérni, mivel ez USB 3.2 Gen 1 szabványnak megfelelő lett.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére