Kitornyosuló kamerákat hoz a jövő?

Kitornyosuló kamerákat hoz a jövő?

A Huawei és a Xiaomi nevéhez kapcsolódóan, egymástól teljesen függetlenül, kettő olyan szabadalom jelent meg a napokban, amik nem kamerás bevágást mutatnak az okostelefonok előlapján, hanem lényegében annak az ellenkezőjét, egy kiemelkedést. Hogy erről a dizájnról mit gondolnak majd a felhasználók, azt nehéz megmondani, de ez is egyfajta megoldást jelent arra, hogy teljes értékű kijelzőt lehessen biztosítani vékony káva mellett.

Galéria megnyitása
A Xiaomi elképzelése

A Xiaomi és a Huawei leírása nem teljesen azonos a kialakítást tekintve, az utóbbi vállalat sokkal szebben kidolgozta a kamerák kipúposodást, szebben illeszkedik a ház vonalvezetésébe a komponens, de éppen ezért az jobban növeli a komplett káva felületét, tehát kevésbé hatékony. A két vállalat valószínűleg nem másolta egymást, ugyanis szinte egyszerre bukkant fel kettő rajz, és azért viszonylag jelentős eltérés van a megoldások között – már ha ezen a szinten lehet jelentős különbségekről beszélni. A Xiaomi tényleg csak a legfontosabb területen emelte ki a házat, a Huawei viszont úgy oldotta ezt meg, hogy nem különösebben szembetűnő a kipúposodás.

Galéria megnyitása
A Huawei kameratornyos dizájnja

A mobilgyártók mostanra több különböző felépítést is létrehoztak azzal a céllal, hogy leradírozzák a keretet a termékeikről. Az egyik fő irányvonal, amikor a szerkezet kijelzőjébe félszigeten lóg bele a kamerája, vagy egy lyukban van elhelyezve a képalkotója, a másik út pedig, mikor el van rejtve ez az egység, ilyenkor vagy motor emeli ki a képalkotót, vagy szét kell csúsztatni a készüléket, így vehető elő a kamera. Ezekre a megoldásokra már több példát is lehet hozni, de olyan kész termék még nincs, ami a Xiaomi és a Huawei aktuális leírásainak mentén jött volna létre, szóval a kitornyosuló kamera egy harmadik irány lehet.

Galéria megnyitása

Azt nagyon nehéz most megmondani, hogy ezekből a szabadalmakból, vázlatokból mi lesz, mert az ilyen papírra vetett megoldások sokszor nem válnak valóra. Viszont azt figyelembe véve, hogy az elmúlt 2-3 évben milyen különleges kialakítások születtek a kijelző eltűntetésére való törekedés közben, nem kizárt, hogy ezek is megvalósulnak majd az elkövetkezendő időszakban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap