Kiszivárgott képen a Samsung érkező órája

Kiszivárgott képen a Samsung érkező órája

A Samsung szekere egyre jobban fut a viselhető eszközök piacán. A vállalat legutóbb már az IDC toplistájára is fel tudott kerülni a Garmin megelőzését követően, éppen ezért nem meglepő, hogy a vállalat javában készül egy újabb okosóra bevetésére. A Galaxy családba besoroló egység a hamarosan megrendezésre kerülő Unpacked eseményen debütálhat.

A Samsung az utóbbi időben rendre elismerő szavakban részesült az okosóráinak köszönhetően, a Tizen operációs rendszer és a forgatható lünettás kezelés szinte mindenkinek bejött. Viszont ennek ellenére most úgy fest, hogy a dél-koreai alakulat eltérhet majd a megszokott és jól bevált recepttől. A Galaxy Sport (és néha Pulse) néven emlegetett okosórán a kiszivárgott képeken nem lehet látni lünettát, pedig ez sokszor jött jól az eszközök használata során. Elképzelhető, hogy itt már valamilyen más módszert dolgozott ki a menü használatára a cég. A burkolaton maradt a kettő gomb, ahogy az korábban például a Gear Sport esetében volt; annak érdekében, hogy minél letisztultabb legyen a dizájn, a tervezők a gombokat szinte teljesen belesimították a keretbe. A szíj minden esetben sportos szilikonos az órával megegyező színben, a csat pedig különleges kialakítású és fémből van.

Galéria megnyitása

A képek alapján meglehetősen változatos digitális számlapokból lehet majd itt válogatni, így mindenki megtalálhatja majd az ízléséhez, a hangulatához vagy éppen a ruhaviseletéhez leginkább megfelelőt. Több esetben is a fekete alap dominál, ami valószínűleg azért van, mert ez kedvez majd az üzemidőnek az OLED technológiás, kör alakú megjelenítő esetében. A korábbi pletykák alapján a viselhető kiegészítő rendelkezhet egy EKG egységgel is, ami az Apple Watch Series 4 esetében az egyik, ha nem a legnagyobb érdeklődést kiváltó funkció volt. Viszont egyik képen sem lehet ennek a funkciónak a nyomára bukkanni, pedig a Samsung biztos kiemelné, szóval ezt az információt egyelőre nem árt fenntartással kezelni. Arról is hallani lehet a Galaxy Sport kapcsán, hogy nem lesz híján a Bixby Reminders funkciónak, szóval lehet majd rajta kezelni a Bixby közbenjárásával felvett emlékeztetőket.

Az eszköz az eddigi képek alapján legalább négy színben elérhető lesz, a natúr fém mellett a jelek szerint számolni kell feketével, kékkel és rózsaarannyal is. És a burkolat matt felületűnek ígérkezik, amin a karcok kevésbé látszanak meg. A kiszivárgott adatok alapján a Galaxy Sport szinte biztosan magában foglalja majd egyebek mellett a Bluetooth modult a Wi-Fi-t és az NFC chipet, ez utóbbinak köszönhetően kihasználható lesz a Samsung Pay fizetési szolgáltatás is. A háttértár állítólag 4 GB-os méretet fog ölteni, szóval ilyen téren nem érdemes előrelépésre számítani a korábbi okosórákhoz képest, de ez a kapacitás igazából éppen elegendő is az esetek többségében. A pletykák szerint a Galaxy Sport már világszerte több távközlési hatóságtól is megkapta a zöld jelzést a színfalak mögött. Szóval nem lesz akadálya annak, hogy hamarosan kereskedelmi forgalomba kerüljön.

Ahogy a Galaxy S-széria új generációjával, úgy a Galaxy Sport okosórával is február 20-án ismerkedhet majd meg a nagyközönség. Kíváncsian várjuk, hogy milyen fogadtatásban részesül majd az eszköz a forgatható lünetta nélkül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap