Kiszivárgott a Google kijelzős otthoni asszisztense

A szerkezet képes lesz kapcsolódni biztonsági kamerákhoz, meg tudja mutatni a térképet, vagy ha kell, akkor a családi fotókat is lehet majd nézegetni rajta.

Kiszivárgott a Google kijelzős otthoni asszisztense

A Google az év elején jelentette be a Smart Display platformot, és a Lenovo, a JBL, valamint az LG be is mutatott erre épülő terméket, a keresőóriás viszont még nem. Most azonban napvilágot látott, hogy milyen lesz a Google saját tervezésű eszköze, ami feltételezhetően a Pixel okostelefonok társaságában fog bemutatkozni október 9-én.

Galéria megnyitása

Először augusztusban lehetett arról pletykákat hallani, hogy a Google már dolgozik a Smart Display eszközén, most pedig kiszivárgott több renderkép és a specifikáció jelentős részére is fény derült. A termék Google Home Hub néven érkezik, és a várakozásoknak megfelelően egy egészen nagy megjelenítő kerül itt az előtérbe, nem pedig a hangszóró, ahogy az a korábbi Google Home készülékeknél megszokott volt. A szerkezet egy 7 hüvelykes, LCD technológiás kijelzőt vonultat fel, amelyen keresztül új lehetőségeket tud biztosítani az eddigieken felül. A hangsúly természetesen továbbra is a Google Assistant alkalmazásán van, amivel már a kijelzőn is interakcióba lehet majd lépni. Ez a szerkezet nemcsak elmondja, hogy milyen idő várható, hanem meg is mutatja, és részletes előrejelzéssel is tud szolgálni, képes friss híreket mutatni, és ha kell, akkor videók lejátszása sem okoz neki gondot vagy a Google Térképet is megjelenítheti.

A Google Home Hubról lehet majd vezérelni a különböző kapcsolódó lakáskiegészítőket, így például a lámpákat, a termosztátot, a televíziót vagy a sütőt. Biztonsági kamerával is kompatibilis lesz a Home Hub, így a Next Cam képének a megjelenítésére is meg lehet majd kérni, tehát az eszköz tulajdonosa pillanatok alatt megnézheti a bejárati kamera képét, ha valaki éppen csengetett. A Google Fotók szolgáltatás is elérhető ezen keresztül, ezáltal a családi képeket is nézegethetik rajta az emberek, ha éppen arra van szükség. A Home Hubnak persze továbbra is szerves része a hangszóró, így akár zenelejátszásra is lehet használni, és a hangutasításoknál nem feltétlenül kell a megjelenítőt munkára fogni. A beépített hangszórók nagy hatótávolságúak, így a szoba minden pontjáról megértheti majd a hangutasításokat.

Galéria megnyitása

A kiszivárgott információk szerint szürke és fehér színben érkezik az otthoni asszisztens. A képek alapján van rajta egy mikrofonnémító kapcsoló is. A termék rendelkezik integrált környezeti fény és szín érzékelővel, arról viszont nem esett szó, hogy lenne saját kamerája, szóval talán erről le kell mondani. A kapcsolati képességek terén biztosan nyújt Bluetooth modult és Wi-Fi támogatást is a Google Home Hub, és az utóbbi egység kétsávos, szóval a 2,4 és az 5 GHz-es frekvencián is jól érzi majd magát az eszköz, és a 802.11ac szabványnak is megfelel. A szerkezet elég nehéz, 480 grammot nyom, de mivel feltételezhetően egy helyre lesz letéve élete nagy részében, így ez igazából nem sokat számít. És ha már itt tartunk, az is kiderült, hogy 178,5 x 118 x 67,3 milliméteres a térfogata.

Az eddig megjelent Smart Display kiegészítők 200-300 dollár körüli áron debütáltak, arról viszont egyelőre nincs információnk, hogy a Google Home Hub mennyibe kerülhet majd – néhány pletyka szerint mindössze 150 dollárt kér majd érte a vállalat. Állítólag a keresőóriás 3 millió példányban rendelte el a gyártását első körben, szóval eléggé hihet a sikerben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap