Kínát hódíthatja meg először a Huawei asztali számítógépekbe szánt alaplapja

A speciális alaplap mellett egyedi operációs rendszer is érkezik, ami nem más, mint a korábban már emlegetett HarmonyOS.

Kínát hódíthatja meg először a Huawei asztali számítógépekbe szánt alaplapja

A Huawei számára komoly fejfájást okoztak az Amerikai Egyesült Államok és Kína között feszülő gazdasági ellentétek, amelyek miatt különböző tiltásokat vezettek be egy időre, ám ezeket ideiglenesen felfüggesztették, nemrégiben pedig újabb 45 napos halasztásról érkezett hír, így egyelőre fellélegezhet a kínai gyártó, de az még nem világos, mi lesz az ügy vége. Mikor tavaly kiderült, hogy a Huawei elveszítheti a Google licencét USA tiltásai miatt, a kínaiak saját szoftverek fejlesztésébe kezdtek, amelyek időközben már el is érhetőek a kereskedelmi forgalomban is kapható mobilokban.

A vállalatnak a jelek szerint ugyan sokkoló volt a szigorú tiltás, illetve a mostani bizonytalan helyzet sem túl jó üzleti szempontból nézve, viszont pozitívumot is hozott, ugyanis a cég a szoftverek mellett a saját operációs rendszer fejlesztését is felpörgette, ami hosszabb távon nem biztos, hogy rossz döntés, sőt. Az új operációs rendszer ötlete, amely a HarmonyOS nevet viseli, már a tavalyi Huawei Developer Conference 2019 alkalmával felbukkant, azóta pedig a jelek szerint eléggé sokat haladt a munka.

Galéria megnyitása

Egy ideje az sem titok, hogy a Huwei szeretne belépni a PC piac bizonyos szegmenseibe, ahol az egyedi operációs rendszer természetesen saját, egyedi fejlesztésű hardveren futna, így a vállalat függetleníteni tudná magát szinte mindenkitől, valamint a kormányzat számára is biztonságos asztali számítógépeket kínálhatna, amelyeken nincsenek nyugati hátsó ajtók, illetve esetlegesen kémkedő szoftver- és hardverkomponensek. A legújabb információk alapján a Huawei a már bemutatott Kunpeng Desktop Board segítségével akarja hódító útjára indítani az új operációs rendszert.

Ez az alaplap lényegében egy Kunpeng 920-as processzort rejt, amelyhez négy darab DDR4-2400 MHz-es memóriamodul kapcsolódhat. Az alaplapon lesz hely két darab M.2-es SSD számára, illetve hat darab SATA 6 Gbps-os port is várja az adattárolókat. A bővítőkártyák számára egy PCI Express 3.0 x16-os slot, egy PCI Express 3.0 x4-es slot, illetve egy PCI Express 3.0 x1-es slot érkezik, valamint egyebek mellett négy USB 3.0-s és két USB 2.0-s portot is rejt a termék.

A Weibo tájékoztatása alapján az iparági pletykák arról szólnak, hogy a Huawei egyedi asztali számítógépei rövidesen megjelenhetnek Kínában, ahol a vállalat már javában dolgozik, hogy új termékeit szélesebb körben is alkalmazni lehessen a hazai piacon. Első körben persze nem az átlagfelhasználókat, hanem az üzleti és kormányzati szegmenst veheti célba a Huawei újdonsága.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap