Kínai X99-es alaplap, amin DDR3-as és DDR4-es memóriafoglalat is van

A Gaming X99 TF modell elég jó felszereltséggel érkezik, plusz kétféle memóriafoglalat is jelen van rajta, ami nem túl szokványos ebben a kategóriában.

Kínai X99-es alaplap, amin DDR3-as és DDR4-es memóriafoglalat is van

Egy Kínában népszerű alaplapgyártó, a kínai székhellyel rendelkező Huananzhi egy meglehetősen rendhagyó alaplapot dobott piacra, ami a Gaming X99-TF típusjelzést viseli, különlegessége pedig abban rejlik, hogy nem csak a szokásos DDR4-es memóriamodulokat fogadja, mint a többi X99-es alaplap, hanem DDR3-as modulokat is – persze egy időben csak az egyik szabvány használható.

Galéria megnyitása

A fekete-fehér dizájnnal érkező alaplap egy tízrétegű nyomtatott áramköri lapot használ, amelyre hatfázisú tápellátást szereltek. Annak érdekében, hogy a VRM komolyabb terhelésnél se legyen túl forró, két apró ventilátort is elhelyeztek a hűtőborda felett – ezekkel a gyártó szerint a passzív üzemmódhoz képest 20-30 Celsius fokos hőmérsékletcsökkenést lehet elérni terhelés alkalmával. A tápellátást egyébként a szokásos 24-tűs ATX, illetve egy 2 x 4-tűből álló EPS csatlakozón keresztül oldották meg. A kínálatban megtaláljuk a jól ismert LGA 2011-v3 processzorfoglalatot is, amely mellett nyolc darab memóriafoglalat helyezkedik el. Ezek közül négyben csak DDR4-es, négyben pedig csak DDR3-as memóriamodulok kaphatnak helyet: előbbi esetben 2400 MHz-ig, utóbbibban 1866 MHz-ig támogatja a termék a modulokat. A maximum 128 GB-nyi rendszermemóriát kezelő alaplap esetében oda kell figyelni arra, hogy a DDR3-as memóriatámogatás csak néhány Xeon E5-ös sorozatú processzorral működik majd, ezek között szerepel a Xeon E5-2678 v3, E5-2696 v3, E5-2629 v2, E5-2649 v3, E5-2669 v3, E5-2672 v3, és az E5-2673 v3-as modell is.

Galéria megnyitása

Az adattárolókat két darab M.2-2280-as PCI Express 3.0 x4-es NVMe port várja, valamint nyolc darab SATA 6 Gbps-os portot is elhelyeztek a deszkán. A bővítőkártyákat két darab PCI Express 3.0 x16-os, egy PCI Express 3.0 x4-es, valamint két darab PCI Express 3.0 x1-es csatoló várja, de egy további M.2-es slot is rendelkezésre áll, amelybe WiFi/BT vezérlővel ellátott bővítőkártya kerülhet.

Galéria megnyitása

A hátlapi kivezetéseknél két darab PS/2-es port, négy USB 2.0-s port, négy USB 3.0-s csatlakozó, egy Gigabites Ethernet port, öt analóg audió kimenet, valamint egy optikai audió kimenet sorakozik. Tüskesorokon keresztül tovább négy USB 2.0-s és két USB 3.0-s portot nyerhetünk, de ezeken felül kétszer hétszegmenses Debug LED panel, rendszerhangszóró, illetve néhány nyomógomb is került a termékre.

A különleges X99-es alaplap 698 kínai jüannak megfelelő összegért kapható, ami 97,46 dollárnak, illetve nagyjából 30 000 forintnak felel meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap