Kínai OLED panelek áraszthatják el az iPhone-okat

A BOE hamarosan a második legnagyobb OLED beszállítója lehet az Apple-nek.

Kínai OLED panelek áraszthatják el az iPhone-okat

Az Apple nagyon sokáig nem szerelte OLED kijelzővel az okostelefonjait, és még ma sem minden iPhone büszkélkedhet ilyen egységgel. Ez pedig részben azért van így, mert a vállalat egész egyszerűen nem talál olyan partnereket, akikkel megfelelő mennyiségű egységet tudna biztosítani a készülékek számára.

Amióta megjelent az iPhone X, tudni lehet, hogy az Apple számára a legtöbb OLED képernyőt a Samsung szállítja, illetve kezdetben kizárólag a Samsung volt a beszállító. Ez pedig több szempontból sem ideális a cupertinóiak számára. Az Apple mindig is igyekezett több lábon állni a beszállítói láncot tekintve, és az OLED esetében is mindent megtesz ezért, de egyszerűen eddig nem jött ez össze a számára.

Galéria megnyitása

Közismert, hogy az LG Display hatalmas befektetésekben részesült az Apple irányából a mobilos OLED panelek minőségének és a gyártásának az erősítésére, de ez nem váltotta be a korábbi reményeket. Viszonylag kevés készülékbe került az LG által gyártott OLED egység, és továbbra is toronymagasan a Samsungra kell támaszkodnia az Apple-nek. 2021 viszont komoly változást hozhat ezen a fronton.

Dél-Koreából származó források szerint az Apple megállapodhatott a kínai BOE alakulattal arra vonatkozóan, hogy jelentős mennyiségű OLED kijelzőt szállítson az iPhone-ok számára. A meg nem nevezett forrás szerint az Apple nem kevesebb mint 45 millió panelt rendelhetett a BOE-től. Ez alapján továbbra is a Samsung lehet az elsőszámú OLED beszállító, de a második legtöbb egység már a BOE részéről érkezhet. Ennek a megállapodásnak köszönhetően az Apple jobb alkupozícióba kerülhet a Samsungnál (is).

Galéria megnyitása

Az Apple nagyon komoly minőségi elvárásokat támaszt a felhasznált kijelzőkre vonatkozóan, így nem kell attól tartani, hogy a kínai gyártó előretörése bármilyen minőségi eséshez vezethetne. A BOE egy meghatározó piaci szereplő már az OLED-es fronton, és folyamatosan jobbnál-jobb megoldásokkal rukkol elő. Olyan gyártók számára szállít kiemelkedő minőségű komponenseket nagy mennyiségben, mint a Huawei (Mate), a Vivo vagy az Oppo.

A vállalat nagyon sok különböző formátumú egységet letett már az asztalra, és komoly törekvései vannak arra irányulóan is, hogy hajtogatható készüléket hozzon létre. Mutatott már be olyan képernyőt a BOE, ami összehajtható, és olyat is, ami feltekerhető kicsi méretűre. Kész termékbe még nem került ilyen egység, de a kínaiak tervei között szerepel ennek a szállítása is. És ki tudja, talán egyszer majd a hajtogatható iPhone a BOE paneljét felhasználva fog megszületni.

Bár sokáig egyáltalán nem használt OLED-et az Apple, ma már egyre nagyobb szüksége van erre a vállalatnak, hiszen nemcsak az okostelefonokban, hanem például az Apple Watch-ban is OLED egység található. Éppen ezért az OLED beszállítói láncnak már tagja a Samsung és a BOE mellett az LG Display, valamint a Japan Display Inc. is, ahol most kezd ennek a termelése felpörögni (részben az Apple támogatásával).

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap