Kínában kezdődik a DRAM lapkák országon belüli gyártása

A cél az, hogy az országon belüli igényeket egyre inkább saját technológiákkal és gyártókapacitással szolgálják ki.

Kínában kezdődik a DRAM lapkák országon belüli gyártása

Kínában az elmúlt évek folyamán fontos szemponttá vált az, hogy országon belül tudják kifejleszteni és legyártani a különböző lapkákat, hiszen ennek köszönhetően ezen a területen függetlenedhetnek az importszükségletektől, ami több szempontból is előnyös. A kormányzatba szánt eszközöket például hazai technológiákkal és Kínában készült chipekkel gyárthatják le, ami nemzetbiztonsági szempontból fontos előny lehet, de ezzel együtt sokkal jobban a saját igényeikre szabhatják a különböző termékeket, ami ismét csak pozitívum.

A NAND Flash szegmensben már sikerült elérni néhány figyelemre méltó részeredményt, ám a tervek szerint nem csak itt, hanem a DRAM szegmensben is saját lábára szeretne állni Kína. Ennek érdekében 2016 folyamán megalapították a ChangXin Memory Technology névre keresztelt vállalatot, amelynek feladata a DRAM gyártás feltételeinek megteremtése, illetve a lapkák gyártása is.

Galéria megnyitásaA Chinese Securities Journal értesülései szerint a szóban forgó vállalat időközben már el is kezdte a DRAM lapkák gyártását, így Kína idővel csökkentheti az importtól való függőségét, hiszen a Micron, az SK Hynix és a Samsung termékei helyett saját, országon belül kifejlesztett és legyártott DRAM lapkáit használhatja a különböző termékekben, amelyek egyebek mellett a kormányzati szerveket is kiszolgálják.

A ChangXin első DRAM lapkái az információk szerint 18 nm-es csíkszélességgel készülnek, így a 10 nm-es osztályba tartoznak, csak úgy, ahogy a Micron, a Samsung, illetve az SK Hynix megoldásai, amelyek 12, 14 és 16 nm-es csíkszélességgel készülnek. A kínaiak ezen a téren tehát elég jól állnak.

Az aktuális információk szerint a ChangXin Memory Technology üzemeiben havi szinten nagyjából 120 000 szilícium ostyát tudnak legyártani, az első kész DRAM chipeket pedig még ez idei év végéig elérhetővé tehetik. A DRAM lapkák pontos típusáról és paramétereiről egyelőre nincs hír.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap