Kilenc kamera, 64 megapixel – Érkezik a Light fotózásra kihegyezett mobilja

A Light előszeretettel halmozza a kamerákat, és hamarosan megmutathatja, hogy mire képes egy okostelefon keretében.

Kilenc kamera, 64 megapixel – Érkezik a Light fotózásra kihegyezett mobilja

A Light névre hallgató amerikai vállalat korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy olyan fényképezőt készített, ami nem kevesebb, mint 16 különböző kamerával volt felszerelve. A startup a Light L16-ból valószínűleg nem sokat értékesített (hajszál híján 2000 dollárba került a különös szerzet), és nem is mutatott be azóta új terméket, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy már ne fejlesztene. A legfrissebb információk szerint egy mobilon dolgozik a cég.

Nem meglepő módon a Light okostelefonja egyáltalán nem szokványos kamerarendszerrel lesz felszerelve. Pókokat kenterbe verő módon, összesen 9 képalkotó lesz a termék hátoldalán. A vállalat elmondása alapján akár 64 megapixeles fényképek megörökítésére is képes lesz majd az eszköz, és egyéb érdekességeket is tartogatni fog. Kiválóan helytáll majd elvileg rossz fényviszonyok mellett, valamint számolni lehet olyan portrémóddal is, mint amit napjainkban már egyre több mobil nyújt duálkamerával – vagy akár gépi tanulás alkalmazása révén –, de ebben az esetben ez állítólag tényleg kiváló minőségű lesz. A startup nem a levegőbe beszél, már egy prototípust is létrehozott, ami az alábbi fotón látható.

Galéria megnyitása

A Light által közzétett kép úgy fest, mintha az alapdizájn ötletét a Google Pixelekből merítette volna a vállalat. Bár van már olyan okostelefon a boltokban, aminek három kamera van a hátoldalán, azért a Light prototípusának a látványa eléggé megdöbbentő. Összesen 10 kör alakú kivágás van gyűrűben elrendezve, a kilenc kamera mellett helyet kapott a LED-es segédfény is, ami kéttónusú. Sajnos részleteket nem árult el a rendszerrel kapcsolatban a Light, de azt jól lehet látni, hogy nem mindegyik optika egyforma, szóval különböző lencserendszerekre kell számítani, viszont vannak olyanok, amelyek azonosnak tűnnek. Valószínűleg ezek egyszerre fognak fotózni, és az adja majd ki a 64 megapixeles képet. (Nem lenne meglepő, ha négy képalkotó 16 MPixeles lenne, és ezek szolgáltatnák az extrém magas fotófelbontást.)

A Light terméke mindenképpen különleges, de kamerák számának gyarapodása elkerülhetetlennek tűnik, ezt korábban a DxOMark egyik szakembere is kijelentette. Vannak már olyan mobilok, amiken összesen négy kamera van (például a HTC U12+ és a Huawei P20 Pro), és nemrégiben lehetett olyan pletykákat hallani, hogy az LG a következő zászlóshajóját, a V40-et már nem kevesebb mint 5 kamerával fogja bevetésre küldeni. Persze ez úgy jön össze, hogy elől kettő, hátul pedig három, szóval a Light kilenc hátlapi kameráját meg sem közelíti. A Light gépe mellett egyébként jön még egy másik speciális kamerás mobil is, de ott nem a képalkotók számának a növelése a cél, hanem a kifejezetten magas minőségű egység beépítése egyedi extrákkal, ez a mobil a RED-től érkezik.

Ha minden jól megy, akkor a Light extravagáns rendszerével szerelt okostelefon még ebben az évben reflektorfénybe kerülhet. Pontos megjelenési időpontról nem esett szó, a The Washington Post beszámolójában az áll, hogy „később ebben az évben”. A gyártó szerepkörében a Foxconn tűnhet majd fel. Az árazás pedig szinte biztos, hogy 1000 dollár felett alakul majd, de ezzel kapcsolatban nem nyilatkozott a Light.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward