Kijelzőgyárat épít Indiában a Samsung

Eddig még nem készített paneleket Indiában a vállalat, de ez hamarosan meg fog változni.

Kijelzőgyárat épít Indiában a Samsung

A Samsung kapcsán már régóta lehet olyan pletykákat hallani, hogy a panelgyártását Indiába is elvinné, és most friss információk szerint a vállalat minden engedélyt megkapott ehhez. Zöld az út a Samsung Display-nek, és állítólag nem is kíván késlekedni a beruházás elindításával.

A kijelzőgyártásra specializálódó üzemet a Samsung közvetlenül Új-Delhi mellett fogja felhúzni az illetékes szervek megállapodása szerint. Egészen pontosan Noida ad majd otthont az új komplexumnak. Ez a gyár a Samsung India Electronics részeként fog a munkába állását követően üzemelni. A helyszín kiválasztása nem a véletlenen múlt, tudniillik a Samsung egyik legnagyobb okostelefon előállító egysége is a közelben, Noidában van.

Galéria megnyitása
A Samsung Noidában található mobilgyára

Bár arról egyelőre nem volt szó, hogy pontosan milyen megjelenítőket tervez gyártani a Samsung, de a fentiekből már könnyen kitalálható, hogy az okostelefonok lesznek a célkeresztben ezúttal. Az információk alapján a Samsung Display a panelek gyártására, összeszerelésére, feldolgozására és értékesítésére készül, és ennek megfelelően mindenféle szükséges komponenst, kiegészítőt képes lesz helyben előállítani. A távlati tervek között szerepel annak a lehetősége is, hogy a későbbiekben képes legyen nagyobb méretű kijelzőket előállítani, gondolunk itt laptopok vagy akár televíziókba szánt megoldásokra.

A hírek szerint a beruházás értéke átszámítva meghaladja majd az 500 millió dollárt, és minden bizonnyal rengeteg új munkahelyet fog teremteni a fejlődő országba. A Samsung Display jelentős részben annak köszönhetően döntött az indiai gyárlétesítés mellett, hogy Indiában a kormány gőzerővel támogatja a „Make in India” kezdeményezést, aminek keretében segítik a helyben készült termékeket – és büntetik az importált megoldásokat.

Galéria megnyitása

Arról egyelőre nem esett szó, hogy nagyjából mekkora gyártási kapacitásra készül a Samsung, de beszédes információ ennek kapcsán, hogy a közeli mobilgyárához köthetően korábban arról beszélt, hogy éves szinten 120 milliós darabszámot szeretne elérni. Kézenfekvő, hogy az itt gyártásba kerülő okostelefonok számára a legjobb az lenne, ha a szomszédban készülnének a szükséges kijelzők. Ez lényegesen megkönnyítené, gazdaságosabbá tenné az előállítást.

Annak köszönhetően, hogy a Samsung már Indiában is fog megjelenítőket gyártani, az adott komponensek előállítási költsége csökkenhet, és ezáltal pedig a készülékeknek a gyártása is olcsóbbá válhat. Szóval a vásárlók jól járhatnak majd ezzel, hiszen jobb ár-érték arányú termékek kerülhetnek a boltokba.

A Samsung Indiában más gyárak létesítésén is dolgozik korábbi információk szerint. A vállalat például hamarosan már akkumulátorokat is készíthet majd a fejlődő országban a különböző felhasználási célokra.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap