Kijelzőbe építené a kamerát a Samsung

Kijelzőbe építené a kamerát a Samsung

Az okostelefonok fejlesztői jelenleg nagy figyelmet fordítanak arra, hogy minél nagyobb kijelző-előlap arányt érjenek el. Az ujjlenyomat-olvasó esetében már meg lett oldva, hogy a panel mögé lehessen rejteni a szenzort, a Samsung pedig a jelek szerint már azon dolgozik, hogy a kamerával is megoldja ugyanezt.

Nagyon sok vékony kávás mobilnál egy képernyőbe lógó szigetre kerül az előlapi kamera, de vannak már olyan megoldások a „félsziget” eltüntetésére, amiknél motor emeli ki a házból a kamerát, illetve már jönnek azok a gépek is, amelyeknél a szétcsúsztatást követően tűnik elő az önarcképek készítésére és a videohívások bonyolítására alkalmas képalkotó. Igazából egyik megoldás sem tűnik a ideálisnak, hiszen a mozgó elemek hajlamosak lehetnek a meghibásodásra, a bemetszés pedig sok esetben zavaró. A Samsung éppen ezért a jelek szerint inkább olyan fejlesztésbe vágott, aminek eredményeként a megjelenítő mögé be lehetne zsúfolni a kamerát. Tehát az előlapot uraló panelen keresztül készíthetne szelfiket a felhasználó.

Galéria megnyitása

A Samsung OLED Forum 2018 esemény keretében beszélt az új fejlesztésről a Samsung. A rendezvényről kiszivárgott felvétel tanúsága szerint a Samsung Under Panel Sensor néven hivatkozik a megoldásra, és olyan fejlesztések mellett emlegeti ezt, mint a rejtett ujjlenyomat-olvasó, a kijelzőt használó haptikus visszajelző, valamint a hangszóróként is működő panel. Az pedig már nem is meglepő, hogy a vállalat AMOLED alapokon gondolkozik, hiszen már hosszú ideje túlnyomórészt ezt a technológiát használja a telefonjainál.

Arról egyelőre nincs semmilyen információnk, hogy a kijelző mögé integrált előlapi kamera mikorra valósulhat meg, de amennyiben összejön, nem valószínű, hogy egy éven belül fogunk ezzel találkozni kereskedelemi forgalomba szánt terméknél.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap