Kiemelkedő gyorstöltésen dolgozhat a Huawei

Kiemelkedő gyorstöltésen dolgozhat a Huawei

Az okostelefonokban található akkumulátorok nem tudnak komoly előrelépést felmutatni az alapjaikat tekintve, így a készülékek az üzemidő tekintetében mondhatni egy helyben toporognak. Éppen ezért a fejlesztők a töltési technológiákat próbáljákegyre komolyabb szintre hozni, mert amennyiben a készülékek nagyon gyorsan töltenek, akkor a felhasználóknak kevesebb fejtörést okoz a rövid üzemidő.

Galéria megnyitása

A mobilok gyorstöltésének sokáig az Oppo volt a koronázatlan királya a VOOC technológiával, majd a konkurensek szép lassan beérték a kínai alakulatot. A Huawei által létrehozott SuperCharge esetenként még jobb teljesítményt is tudott nyújtani, mint a VOOC, viszont az Oppo sem tétlenkedett az elmúlt években, és létrehozta a Super VOOC eljárást. A Super VOOC sokáig váratott magára, de júniusban a Find X Lamborgini Edition képében bemutatkozott az első okostelefon, ami már ezt is támogatja. Az Oppo friss technológiája lenyűgözőre sikerült, ugyanis a mobilban található különleges, 3400 milliamperes kapacitású akkumulátort nagyjából 35 perc alatt 100%-ra (!) fel tudja tölteni – pedig a teljes töltéssel nem sokszor reklámozzák ezeket az eljárásokat. Soha korábban nem volt példa még hasonlóra sem okostelefonok körében.

Galéria megnyitása
Közel ilyen görbét rajzolhat majd a Huawei gyorstöltési eljárása is.

Az Oppo viszont a jelek szerint most nem marad évekig rivális nélkül, mint korábban a VOOC esetében, ugyanis kiszivárgott információk szerint a Huawei hamarosan előállhat egy olyan új gyorstöltési technológiával, ami szorosan a Super VOOC nyomába ered. A Huawei mostani gyorstöltője, a SuperCharge 22,5 wattos teljesítménnyel dolgozik, az új pedig ennél majdnem kétszer izmosabb lehet. A napvilágot látott dokumentum alapján egy olyan adaptert (HW-100400C00) engedélyeztetett Kína legnagyobb mobilgyártója, ami 10 voltos feszültséggel és 4 amperes áramerősséggel dolgozik, vagyis 40 watt leadására képes a töltés során. Az eszköz a leírás alapján az Astec Electronicsnál készülhet, de a Huawei Technologies a felhasználó.

Galéria megnyitása

Az Oppo Super VOOC egy fokkal ugyan erősebb, mint a Huawei szóban forgó újdonsága, hiszen ez nem 40, hanem 50 wattos teljesítményű (10 V/5 A), de ettől függetlenül közel lehet majd egymáshoz a kéttechnológia a gyakorlatban. A Huawei valószínűleg az új Mate generáció esetében vetheti majd be ezt a fejlesztését, hiszen a vállalat általában ennél a zászlóshajónál (vagy a P-szériánál) szokta bevezetni a meghatározó újításait. A Mate 20 előre láthatólag ősszel kerül majd reflektorfénybe a társaival. Az egyelőre még kérdéses, hogy a Huawei pontosan miként oldja meg az új rendszert, hiszen az Oppo esetében például ehhez egy különleges, kétcellás akkumulátorra is szükség van a Find X Lamborgini Edition esetében, nem csak az adapter a speciális.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward