Kiemelkedő adatvédelmet nyújtó mobilchipet tervezett a Samsung

A CC EAL 5+ minősítéssel rendelkező hardveres megoldás hamarabb bevetésre kerül, mint gondolnánk.

Kiemelkedő adatvédelmet nyújtó mobilchipet tervezett a Samsung

A Samsung mindig arra törekedik, hogy az okostelefonjainál a lehető legjobb adatvédelmi funkciókat nyújtsa. Talán kevesen tudják, de a vállalatnak nagyon hosszú ideje vannak már olyan fejlesztései, amikkel kiemelkedő biztonságról tudnak gondoskodni, ha az érzékeny adatok megóvása a cél. Vállalati felhasználásra is több opciót biztosítanak az eszközei, és ennek köszönhetően sokszor használnak a cégek Galaxy modelleket.

Most a dél-koreai alakulat azt jelentette be, hogy megalkotta az eddigi legjobb adatvédelemre szolgáló chipet a mobileszközök számára. Az új Secure Element megoldás rendelkezik biztonsági kulcs tárolóval és Common Criteria Evaluation Assurance Level 5+ (CC EAL) minősítést szerzett, ami a lehető legmagasabb szintű biztonsági sztenderd pillanatnyilag. A vállalat szerint ez a Secure Element egység egy kulcsfontosságú megoldás a mobileszközök számára.

Galéria megnyitása

Ennek a keretében a vállalat nemcsak az új biztonsági chipet nyújtja (S3K250AF), hanem gondoskodik egy biztonsági megoldásról a szoftveres területen is, ami kiemelkedően optimalizált. Ebben az esetben a privát adatok egy teljesen elszigetelt adattárolón lesznek már elmentve, amihez nem férhetnek hozzá illetéktelenek semmilyen körülmények között.

A Samsung kiemelte, hogy ez az új biztonsági elem a rendszerben úgy lesz elszigetelve, hogy teljesen függetlenül tárolja majd az adatokat például az okostelefonokba integrált UFS memóriától. És ennek köszönhetően a felhasználók minden eddiginél nagyobb biztonságban tudhatják majd például a PIN-kódjaikat, jelszavaikat, vagy akár még a kriptovalutával kapcsolatos adataikat is.

„A Samsungnak nagy múltja van a biztonsági megoldásokkal olyan területeken, mint például a kártya IC-k, az IoT processzorok és más, erőteljes védelmet igénylő félvezető termékek. Az új SE megoldás a mobil eszközök számára nem csak a felhasználói adatok hordozását teszi biztonságosabbá, hanem új okostelefonos alkalmazások létrehozásának is alapot nyújt, amelyek kibővíthetik és gazdagíthatják mindennapi életünket. ” – jelentette ki Dongho Shin, a System LSI marketing alelnöke.

Galéria megnyitása

Az S3K250AF-alapú Secure Element kombinálva egy mikrokontrollerrel, rendkívül fejlett hardveres szinten biztosított védelemről gondoskodik egy optimalizált operációs rendszerrel. Elmondta a vállalat, hogy már eddig is kiemelkedő védelmet nyújtott az adatok számára, ugyanakkor hozzátette, hogy a mostani hardveres chip olyan extrém támadások ellen is oltalmazza az adatokat, amikkel az eddigiek nem bírnának.

A Samsung büszke arra, hogy a CC EAL 5+ minősítésű hardveres felépítést képes nyújtani a felhasználói számára a jövőben. És mint azt megtudhattuk, nem is kell már túlzottan sokat várni arra, hogy kereskedelmi forgalomba kerüljenek az első olyan okostelefonok, amikben már ott van a legfrissebb Secure Element megoldás.

A Samsung egyebek mellett azt is kiemelte a friss közleményében, hogy a Galaxy S20 szériánál már biztosított a CC EAL 5+ szintű biztonságot nyújtó hardver. És ez után az már senkit nem lep meg, hogy a S3K250AF chip már egy ideje tömeggyártásban van. Szóval a Samsung még ilyen extrával is szolgál az új SGS szériánál, ha az eddig fejlesztések még nem lettek volna elegendőek. Végül a hír kapcsán az még megjegyezhető, hogy a CC EAL 5+ biztonsági minősítést egyébként már a Huawei is sikeresen kivívta tavaly a Mate 30-cal és az EMUI 10-zel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap