Kiderült, milyen lesz a Samsung következő hajtogató mobilja

Hivatalosan is bejelentette a cég, hogy a Galaxy Fold utódja egy kompaktabb megoldás lesz.

Kiderült, milyen lesz a Samsung következő hajtogató mobilja

A Samsung szeptemberben tudta piacra dobni a Galaxy Foldot, és már arról beszél, hogy milyen lesz a következő megoldása. A Galaxy Foldnál az volt a cél, hogy a felhasználók egy tablet méretű készüléket tudjanak magukkal vinni bárhová, a következő generációs terméknél pedig már arra törekedik a vállalat, hogy hordozhatóbb méretbe zsúfolja össze a mai nagy mobilokat.

Tavaly a dél-koreai alakulat a fejlesztői konferenciája keretében villantotta meg először a Galaxy Foldot, és bár az akkori modelltől a végeredmény valamelyest eltért, a formát már nem módosította a Samsung. Az idei Samsung Developer Conference keretében pedig a vállalat már egészen konkrétan megmutatta egy előzetes rövid videóban, hogy miként fog kinézni a következő konstrukció, legalábbis a megjelenítő szempontjából.

A fejlesztés alatt álló terméket úgy lehet majd összehajtani, mint régebben a kagylós mobilokat. Lesz egy hosszúkás kijelző, ami a közepén fog két részbe hajlani. A néhány másodperces előzetesben össze is hasonlítja a következő modellt a Galaxy Fold hajtásának kivitelezésével, amiből mindenki láthatja majd a különbséget a két formátum között. A képernyő méretét nem kommunikálta a cég, de az egészen biztos, hogy a Galaxy Fold fedélzetén található kettő panel közé fog esni a képátlóját tekintve. Állítólag ez lehet a Bloom kódnevű szerkezet, ami az SM-F700F azonosító alatt futhat majd, és 6,7 colos lesz a belső megjelenítője, amihez egy 1 colos külső panel is társulni fog, hogy ne kelljen minden információért hajtogatni a gépet.

Érdekesség még azon túl, hogy hosszában lehet majd összehajtani a készülő terméket, hogy lesz egy belső kamerája is, méghozzá egy lyukba integrálva. Láttunk már ilyet a Samsungtól, de nem a hajtogatható AMOLED paneleknél, hanem a hagyományos köntösben. A kameralyuk középen helyezkedik majd el, mint a Galaxy Note10 széria esetében. Azt viszont még nem lehet tudni, hogy ez milyen képességű képalkotó lesz.

Ha minden igaz, akkor a Motorola lehet majd egyébként az első, aki olyan hajtogatós okostelefonnal rukkol elő, ami ilyen kagylós formátumú testben fog érkezni. Az új Razr a korábbi termékek szellemiségét viheti tovább, és egyébként ezen a fronton a Samsungnak is van miből merítenie, mert neki is nagyon komoly múltja van a kagylós eszközöket tekintve. Még egy sor kagylós kialakítású csúcsmodellt is bevetésre küldött az elmúlt években a Samsung, mikor már szinte senki nem csinált ilyet.

Azt nem lehet tudni, hogy a vállalat az eddigi tapasztalatokat felhasználva a korábbi zsanért fogja-e tovább fejleszteni úgy, hogy kisebb méretben is megfelelő legyen, vagy elhagyja az eddigi mechanikát, és valami teljesen újat hoz létre. A zsanér mindig egy érzékeny téma az ilyen készülékek esetében, mivel nagyon fontos feladatot kell ellátnia, és hatalmas a terhelés rajta. A Galaxy Fold nem lett egy kifogástalan megoldás ezen a téren, így az biztos, hogy lesz min csiszolnia a Samsungnak a következő eszköz esetében.

Azt nem tudni, hogy mikor léphet majd színre ez a termék, de nagy valószínűséggel egy Galaxy Unpacked esemény keretében hullhat majd le róla a lepel 2020 első negyedévében, és a következő év első felében kerülhet a boltokba.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap