Kiderült, miként fogy valójában Mate X és Galaxy Fold

Hasonló kereslet mutatkozik mindkét hajtogatható okostelefon iránt a hivatalos forrásokból származó számok alapján.

Kiderült, miként fogy valójában Mate X és Galaxy Fold

Az elmúlt héten, a Consumer Electronics Show keretében a Samsung és a Huawei is elárulta, hogy milyen eladási adatokkal fut a hajtogatható okostelefonja. Viszont a Huawei nem próbált konkrét adatot mondani, hanem csak a havi szintű értékesítésről beszélt.

A Galaxy Fold kapcsán egyszer már volt arról hír, hogy a Samsung túl van az egymilliós forgalmon, de ezt a vállalat akkor hivatalos közleményben cáfolta. Most, Las Vegasban arról beszélt a vállalat vezérigazgatója, DJ Koh, hogy pillanatnyilag 400 és 500 ezer közé tehető az eladott készülékek darabszáma. De mi a helyzet a másik oldalon, a riválisnál?

Galéria megnyitása
Samsung Galaxy Fold

A Huawei a rajt óta, most először közölt arra vonatkozó információt, hogy mennyi hajtogatható készüléket értékesít. De nem azt mondta el a vállalat, hogy pontosan hol tart az értékesítési mutató, hanem azt, hogy a mostani számok alapján milyen az átlagos forgalom. A Mate X, ami a Galaxy Foldnál is többet csúszott, havi 100 ezer példányban kel el a Huawei elmondása alapján.

Ez a kifelé hajtogatható készülék jelentősen eltér a Galaxy Foldtól, és november közepén került a boltokba Kínában. Ez alapján mostanra közel 200 ezer darabot adhatott el belőle a Huawei. Ezzel a termékkel kapcsolatban a híroldalak keretében nem lehetett különösebb minőségi problémákról hallani, szóval a jelek szerint rendben van.

Galéria megnyitása
Huawei Mate X

A Galaxy Fold és a Mate X páros már az ultra-prémium szegmenst képviseli, és a Mate X a drágább ezek közül. A Samsung terméke piactól függően 1950-2300 dollárba kerül, míg a Huawei versenyzőjéért a hazájában csaknem 2450 dollárnak megfelelő összeg kell kifizetni. Ha figyelembe vesszük ezeket az irtózatosan magas árakat, akkor igazából egyik vállalatnak sincs oka panaszra az értékesítési számokat figyelembe véve.

A Samsung és a Huawei már készül a következő hajlékony kijelzős okostelefonok piacra bocsájtására, viszont a jelek szerint a dél-koreai alakulat már előnyben lesz ezúttal. A Samsung műhelyéből jelen állás szerint egy teljesen új okostelefon fog érkezni, ami a látottak alapján elképzelhető, hogy olcsóbban fog futni, mint a Galaxy Fold.

A februárban reflektorfénybe kerülő készülékről azt már biztosan lehet tudni, hogy a Motorola Razr mintájára lesz szabva. Ennek megfelelően egy kisebb belső hajtogatós képernyővel fog szolgálni kagylós dizájn mellett, és egy apró külső panelje is lesz.

Galéria megnyitása

A Huawei égisze alatt viszont még nem egy teljesen friss eszköz fog befutni, hanem a Mate Xs, ami a Mate X alapjait viszi tovább egy javított dizjánnal és friss, csúcskategóriás belsővel. Ebben az esetben már lesz 5G támogatás és a Kirin 980 helyét a Kirin 990 rendszerchip veszi át, aminek köszönhetően a teljesítménnyel biztosan nem lesz probléma.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap