Kiderült, hogyan alakulhat át a bemetszés az iPhone 12 generációnál

Kisebb lesz a sokakat zavaró terület, de maradhat a képernyő része továbbra is.

Kiderült, hogyan alakulhat át a bemetszés az iPhone 12 generációnál

Az Apple már gőzerővel dolgozik az iPhone 11 szériát leváltó modelleken, és most felbukkant egy érdekes tervrajz az egyik hírhedt szivárogtatónál, Jon Prossernél. Prosser legutóbb az iPhone SE bemutatójának az időpontját is pontosan tudta. Az iPhone 12-nek csak egy apró, de annál fontosabb részletét fedte fel emberünk a Twitteren.

Az Apple a káva elvékonyítását korábban úgy oldotta meg, hogy bizonyos komponenseket a kijelzőbe épített, egészen pontosan egy félsziget alakú bemetszésre pakolt. Az iPhone X esetében a dizájn nagyon sok kritikát kapott, de az Apple nem érezte úgy, hogy változtatnia kellene, éppen ezért az iPhone X óta az összes új iPhone, ami nem rendelkezik Touch ID-vel, bemetszést kap. Ezen a részen helyezkednek el a Face ID komponensei is.

Galéria megnyitása

Az idei évben pedig állítólag az eddigieknél kisebb lehet majd a bevágás a megjelenítőn, köszönhetően annak, hogy az Apple szakemberei újratervezhetik azt a rendszert, amit eddig alkalmaztak, és sokkal szorosabbra vehetik a komponensek elrendezését. A vázlatokon azt lehet megfigyelni, hogy szinte minden komponenst megtart az Apple, így maradni fog a Face ID is, csak már az eddigieknél jóval kisebb lesz, kevesebb hasznos felületet vesz majd el a kijelzőből.

Galéria megnyitása

Néhány szóbeszédben már korábban megfogalmazódott, hogy a cupertinóiak egy kisebb bemetszésen dolgozhatnak, aminek köszönhetően az iPhone 12 modernebb látványt lesz képes nyújtani. És a Jon Prosser által megszellőztetett sematikus ábrán pontosan van ábrázolva az is, hogy miként oldhatja meg az Apple a Face ID komponenseinek és a többi egységnek a kompaktabb elhelyezését. A mikrofon lekerülhet innen, az előlapi hangszóró felköltözhet a káva szélére, a több egység pedig nagyon szorosan rendeződhet egymás mellé.

Néhány napja egy olyan videó is megjelent, amiben az iPhone 12 Pro Max modellnek a dizájnja látható teljes egészében. És bizony ott is azt lehetett már látni, hogy az Apple egy kisebb bemetszést valósíthat majd meg. Azt azonban nem türközte a terv, hogy az okostelefon bemetszése milyen módon mehet össze a generációváltás keretében. Az viszont mindenképpen érdekes a videóban, hogy az iPhone 12 kapcsán egy olyan dizájn visszatérését lehet látni, ami az iPhone 5-öt követően kifutott. Ez egy kicsit biztosan megosztó lehet majd, ha beigazolódik, hogy ez a végleges forma.

Korábban lehetett olyan pletykákat is hallani, hogy az Apple megoldást találhat arra, hogy a kijelző mögé rejtse el a bemetszést, de a mostani kiszivárogtatás ilyenről nem tesz említést. Néhány vállalat kísérleti jelleggel már készített ilyen felépítéssel képernyőt, de eddig még egyetlen esetben sem volt arról szó, hogy meg lehetne oldani a tömegtermelést. Nagyon kicsi arra az esély, hogy az Apple meg tudja ezt valósítani az iPhone 12-nél.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap