Kiderült az új iPhone-ok akku kapacitása

Kiderült az új iPhone-ok akku kapacitása

Az Apple szinte soha nem hozza nyilvánosságra, hogy mekkora kapacitású akkumulátorok találhatóak az iPhone-okban, de a készülékek bevizsgálásakor ez az adat rendszerint kiderül. Így történt ez most is, az illetékes kínai szabályozó szervezet révén már tudjuk, hogy mekkora telep található az újdonságok hátlapja alatt.

Galéria megnyitása

Az Apple iPhone XS egy töltéssel 12 órányi internetezésre és 14 órán át tartó filmezésre biztosít lehetőséget, az iPhone XS Maxról pedig 13 órát lehet böngészni, mielőtt újra töltésre szorulni, a videózást pedig 15 órán keresztül bírja egy szusszal. Az „olcsó” iPhone XR esetében pedig 15 órányi internetezéssel vagy 16 órás videózással lehet számolni. Ezeket az információkat árulta el az Apple az akkumulátorok kapcsán, de mi a helyzet a milliamperekkel?

A kínai forrás szerint az iPhone XS kapta a legszerényebb energiaforrást, de mivel ez a legkisebb is a trióból, így ez nem meglepő. Az iPhone X utódja egy 2658 mAh-s kapacitású telepet vonultat fel. A különösen nagy, 6,5 colos megjelenítővel szerelt iPhone XS Max hátoldala alá került a legnagyobb akkumulátor, ebben az esetben 3174 milliamperről beszélhetünk. A 6,1 hüvelykes LCD kijelzőnek otthont adó iPhone XR esetében pedig egy 2942 mAh-s egység került felhasználásra, szóval a méretét tekintve hiába áll közelebb az iPhone XS-hez, az akkumulátora inkább az iPhone XS Maxhoz közelít. Valószínűleg ennek is betudható, hogy az iPhone XR-nek van a legjobb üzemideje.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Mivel most radikálisan átalakult az Apple kínálata, túl sok értelme nincs a korábbi iPhone-okhoz viszonyítani a mostaniakat, egyedül az iPhone XS-nél van megfelelő összevetési alap az iPhone X személyében. Az iPhone X tavaly egy 2716 milliamperes kapacitású teleppel került bevetésre, szóval az idei modellnek soványabb akkumulátor jutott, de így is növekedett az üzemidő egy hajszállal, ami részben vélhetően a 7 nm-es Apple A12 Bionic rendszerchipnek köszönhető. Erről a vállalat a bemutatón elmondta, hogy 40-50 százalékkal sikerült lentebb szorítani a processzora fogyasztását.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap