Kibővült és Európába jön az LG XBOOM szériája

Az XBOOM modellek kínálata rendkívül változatos lett, vannak egészen nagy teljesítményű megoldások és kijelzővel ellátott, intelligens termékek is.

Kibővült és Európába jön az LG XBOOM szériája

Az LG már az IFA-ra készülve állt elő a kibővített XBOOM hangszórócsaláddal, az alábbi eszközök egytől egyig Berlinben lesznek megtekinthetőek. A látogatok a kiállítás keretében is ki próbálhatják majd az LG Electronics standján az eszközöket egyéb szórakoztatóelektronikai készülékek mellett. Az IFA 2018 keretében kiállításra kerülő szerkezetek egy része már korábban is fel-felbukkant.

A dél-koreai alakulat elmondta, hogy ettől kezdve az XBOOM kínálatnak a részeként felfedezhetőek lesznek komplex hangszórók, amik önállóan is képesek minden igényt kielégíteni, hordozható, Bluetooth-os termékek, melyek okostelefonokhoz vagy más eszközökhöz kapcsolódhatnak, és intelligens lehetőségeket biztosító modellek, amik a ThinQ védjeggyel is el lesznek ellátva. Az LG állítólag rengeteg pénzt és energiát fektet abba, hogy kiváló hangminőséget biztosító megoldásokat hozzon létre minden fronton, és ezek a hangszórói már Európában is hozzáférhetőek lesznek. A cég már korábban megállapodott a Meridian Audióval, aki a prémium audió termékeinek köszönhetően vált ismerté (és nemcsak hangszórókra kell itt gondolni, hanem akár lejátszókra vagy erősítőkre is). A Meridian Audio révén komoly tapasztalattal rendelkező szakemberek iránymutatásai mellett születhetnek meg az LG XBOOM készülékek, ezek ugyanis egytől egyig magukon hordozzák majd Meridian márkajelzését.

Galéria megnyitása
LG XBOOM CK99

Az LG XBOOM újdonságok között a legnagyobb teljesítménnyel az OK99 és az CK99 jelöléssel illetett hangrendszerek fognak rendelkezni. Ezeknél a szerkezeteknél 1800 és 5000 wattos teljesítményről beszélhetünk. Az LG az igazán nagy hangkeltőit bulik középpontjaként képzeli el, az OK99 és a CK99 rendelkezik digitális DJ pulttal (Pro DJ Wheel), úgy lehet keverni a zenéket, mintha csak valóid lemezek lennének a felhasználók ujja alatt. Az eszközök fényeffekteket is tudnak produkálni, szóval tényleg magukban képesek diszkóhangulatot teremteni. Van még karaoke mód is, hogy igazán jól szórakozhassanak az emberek zenehallgatás közben. Az LG OK99 különlegessége, hogy ez lényegében mindent egyetlen házban foglal össze, így bárhol felállítható és mozgatni is viszonylag „könnyű”; bár nem kevesebb, mint 38,6 kilót nyom, ami egyáltalán nem elhanyagolható tömeg, azonban cserébe vannak kerekei, és úgy lehet húzni, mint egy gurulós bőröndöt. Végül még egy érdekesség itt: az OK99 és a CK99 össze is kapcsolható vezeték nélkül, így még nagyobb teljesítményt kapnak a tulajdonosok.

Galéria megnyitása
LG XBOOM OK99

Az XBOOM Go család esetében egyértelműen a hordozhatóság kerül már az előtérbe. Ebben az esetben három modellről lehet beszélni, a legszerényebb az LG XBOOM Go PK3, a középső a PK5, a legjobb teljesítményt pedig a PK7 nyújtja majd. Ezek az eszközök úgy lettek kialakítva, hogy jó fogást biztosítsanak, és bírják a kiképzést, éppen ezért mindegyik IPX7 védettséget élvez, vagyis azt is elviselik, ha víz alá kerülnek. Tiszta magas és részletes középtartomány jellemzi majd ezeket a szerkezeteket jó mélyhangokkal kiegészülve. A megfelelő átviteli minőség biztosítása érdekében van Qualcomm aptX HD támogatás, és 24 bites, 576 kbps-os anyagok megszólaltatására képesek a gépek. A PK5 és a PK7 rendelkezik beépített világítással is, ami még tovább növelheti a hangulatot a zenehallgatás közben az LG szerint – ezt igény szerint le is lehet majd kapcsolni. Az XBOOM Go modellek akkumulátorról üzemelnek, a PK3 12 órán át bírja majd, a PK5 üzemideje 18 óra körül alakulhat, a PK7 pedig kb. 22 órát fog kihúzni egy töltéssel.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A friss közleményben kiemelt hangszórók közül az XBOOM AI ThinQ modellek lesznek a legokosabbak, ezek ugyanis megkapták a Google Assistant támogatást is, így hangutasításokat hajthatnak végre, kérdésekre válaszolhatnak, és hasznos információkkal láthatják el az embereket. Ide sorolható a WK7 és a WK9 is. Az LG XBOOM AI ThinQ WK7 már EISA dizájndíjat is kapott, és ezek a masinák a többiekhez hasonlóan kiváló hangminőséget lesznek képesek biztosítani. A Google-lel kollaborációban megalkotott hangkeltők közül az LG XBOOM AI ThinQ WK9 az érdekesebb, ez ugyanis már a Smart Display platformra épül, tehát egy színes megjelenítője is van, a panelje 8 hüvelykes. Ez a gépezet támogatja a Chromecastot, és gazdagabb élménnyel tud szolgálni, mint a WK7, viszont pusztán a hangszórók teljesítményét tekintve az lesz a jobb. Ebből kifolyólag alakulhat úgy, hogy ezek a megoldások azonos árban futnak majd.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az LG célja, hogy az XBOOM szériával a kibővítést követően, az eddiginél is jobb eredményeket érjen el az otthoni audió üzletágban az öreg kontinensen. „A Meridiannal partnerségben biztosak vagyunk abban, hogy az XBOOM sikeres lesz Európában, akárcsak a világ többi részén.” – mondta el Seo Young-jae a bejelentés kapcsán, aki az LG Home Entertainment Company audió és videó divíziójának a vezetője.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap