Shop menü

KEZDIK BEÁRAZNI AZ ÉRKEZŐ 16 GB-OS GEFORCE RTX 4080-AS VIDEOKÁRTYÁKAT

Több helyen is kezdenek felbukkanni az új videokártyák, így már a várható árazással kapcsolatban is kiderült ez-az.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Kezdik beárazni az érkező 16 GB-os GeForce RTX 4080-as videokártyákat

A GeForce RTX 4090 már elrajtolt október folyamán, igaz, az első raktárkészletek hamar elfogytak, ami gyors drágulást eredményezett. Ebben a hónapban az eredeti tervek szerint további két GeForce RTX 40-es sorozatú videokártya érkezett volna: az egyik a 12 GB-os, a másik pedig a 16 GB-os GeForce RTX 4080. Az Nvidia az utolsó pillanatban meggondolta magát, így a 12 GB-os modell az eredetileg tervezett névvel már biztosan nem kerül forgalomba, 16 GB-os társa viszont rövidesen megjelenhet.

Galéria megnyitása

Mivel a GeForce RTX 4080-as videokártyák többségét már listázzák az AIB partnerek, ezek a termékek az egyes viszonteladók kínáltában is megjelentek már, igaz, többnyire ár nélkül találkozhatunk velük, az árazással kapcsolatos részletek egy részét ugyanis nem osztották még meg a publikummal és a kiskereskedőkkel sem. Szerencsére azért vannak kivételek, az egyik például a Newegg, ahol a PNY 16 GB-os GeForce RTX 4080-as modellje az MSRP-nek megfelelően 1199,99 dolláros áron tűnik fel a kínálatban, vagyis az Amerikai Egyesült Államok területén egy modell már biztosan lesz, ami a hivatalos listaáron válik elérhetővé, legalábbis eleinte. Ha a raktárkészletek megint hamar elfogynak, akkor ismét drágulásra lehet számítani a hiány miatt…

A 16 GB-os GeForce RTX 4080-as videokártyák nemcsak az Amerikai Egyesült Államok területén, hanem Európa egyes országaiban is felbukkantak már, például az Egyesült Királyságban, ahol 1450 angol fontért jelent meg a Palit terméke – ez az összeg nagyjából 180 angol fonttal magasabb az MSRP-nél, viszont cserébe tuningolva érkezik az újdonság. Egy másik viszonteladó, a Proshop is listázza már a GeForce RTX 4080-as videokártyákat, itt viszont euró alapú árazással találkozhatunk.

Galéria megnyitása

Az egyik ilyen lista Finnországból érkezett, ahol 24% az általános forgalmi adó mértéke, így a hivatalos árak is magasabbak: A GeForce RTX 4090 esetében 1999 euró, míg a 16 GB-os GeForce RTX 4080 esetében 1509 euró. A legolcsóbb videokártya ebben az esetben 1620 euróba kerül, ez egy Inno3D GeForce RTX 4080 X3 kiadás, míg a legdrágábbért, vagyis egy ASUS GeForce RTX 4080 RoG STRIX OC modellért 1970 eurót kérnek el. Utóbbi árért már egy GeForce RTX 4090 is jobb választás lehetne, ha elérhető lenne a kínálatban, és ha az MSRP környékén már meg lehetne kapni.

A 16 GB-os GeForce RTX 4080-as videokártyák hivatalosan 2022. november 16-án jelennek meg kereskedelmi forgalomban. Az egyelőre nem világos, mekkora globális raktárkészlettel készül az NVIDIA és AIB partnerei a rajtra, de nagy rá az esély, hogy ismét pillanatok alatt elfogynak a kártyák.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére