Keveset fogyaszt és szemeinket is védi az új Philips monitor

Az új modell a magas hatásfokú tápegységnek és az alacsony fogyasztású háttérvilágításnak köszönhetően ECO Mode használata mellett alig fogyaszt többet 10 W-nál. A kedvező tulajdonságok mellé gazdag felszereltség is jár, ami még vonzóbbá teszi a terméket.

Keveset fogyaszt és szemeinket is védi az új Philips monitor

A Philips egy új monitort mutatott be, amely ezúttal a lehető legjobb energiahatékonyság elérésére koncentrál. A 27 hüvelykes képátlójú 272B1G éppen ezért egy magas hatásfokú beépített tápegységet kapott, valamint alacsony fogyasztású W-LED háttérvilágítást is alkalmaz, amelyeknek köszönhetően kiérdemelte az Energy Star 8.0 tanúsítványt, valamint az A++ energiaosztály követelményeinek is maradéktalanul megfelel. Az új monitor Eco Mode esetén 10,5 W-ot, míg normál módban 14,7 W-ot fogyaszt.

Galéria megnyitása

Szerencsére a 27 hüvelykes panel nem TN+Film, hanem IPS alapokon nyugszik, azaz széles, 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, az sRGB színteret pedig 98%-ban képes lefedni, ami irodai munkára, illetve otthoni kikapcsolódásra egyaránt megfelelő lehet. A panel 1920 x 1080 pixeles natív felbontás, 1000:1 tipikus kontrasztarány és 4 ezredmásodperces GtG válaszidő mellett üzemel, maximális fényerőssége 250 cd/m2.

Galéria megnyitása

A 75 Hz-es maximális képfrissítési rátával dolgozó monitor az energiahatékonyság fokozása érdekében kapott PowerSensor funkciót, ami egy infravörös érzékelőre támaszkodik, célja pedig az, hogy felismerje, ha senki sem ül a monitor előtt, így az előre beállított időtartamnak megfelelően készenléti állapotba kerülhet a monitor, míg valaki ismét le nem ül elé. Hasznos funkció a LightSensor is, ami egy fényérzékelő segítségével optimalizálja a monitor aktuális fényerősségét, ezzel szintén megspórolható némi fogyasztás.

Természetesen az energiahatékonyság mellett a szemek védelme is fontos szempont volt, így a matt felületű panelhez jár LowBlue Mode, ami a rövid hullámhosszú kék fénysugarakat szűri, ezek ugyanis idővel fárasztják a szemet, illetve hosszabb távon látáskárosodást is okozhatnak. Az új monitor ezzel együtt villódzás-mentes háttérvilágítással is rendelkezik, ami szintén segít a szemek terhelésének csökkentésében.

Galéria megnyitása

Az új monitor igen gazdagnak tekinthető videó bemenetek tekintetében, ugyanis minden fontosabb szabvány képviselteti magát rajta az USB-C kivételével. A csatlakozók között egy D-Sub, egy DVI-D, egy HDMI 1.4, illetve egy DisplayPort 1.2-es megoldás sorakozik, amelyek közül csak utóbbi kettővel érhető el a 75 Hz-es maximális képfrissítési ráta.

Extraként kapunk még négyportos USB 3.2-es hubot, amelynél az egyik port BC 1.2-es támogatással is rendelkezik, azaz használható gyors akkumulátortöltésre. A felszereltség részét képezi még két darab 2 W-os beépített hangszóró, egy vonalszintű audió bemenet, valamint egy fejhallgató kimenet is.

Galéria megnyitása

A gyári állvány remek testreszabhatósággal érkezik, ugyanis a kijelző elforgatása (+/-180 fok) és döntése (-5/+35 fok) mellett még pivot/portré mód beállítására, illetve magasságállításra (0-150 mm) is lehetőséget ad. Ha ez nem lenne elég, rendelkezésre állnak még VESA 100-as furatok is, amelyeken keresztül fali konzolra és flexibilis karra egyaránt fel lehet szerelni a kijelzőt.

Az új monitor hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árára nem derült fény.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap