Kettő kivételével búcsúznak a Kaby Lake-U Refresh processzorok

Négy modelltől lassan búcsút kell vennie a piacnak, egy Pentium és egy Celeron sorozatú megoldás azonban még velünk marad egy ideig.

Kettő kivételével búcsúznak a Kaby Lake-U Refresh processzorok

Az Intel újabb processzorok nyugdíjazásáról döntött a napokban, ennek értelmében a mobil konfigurációkat célzó Kaby Lake-U refresh modellek már nem sokáig lesznek elérhetőek kereskedelmi forgalomban, pedig alig három éve jelentek meg.

A Kaby Lake-U Refresh sorozat eredetileg 2017 augusztusában mutatkozott be, akkoriban pedig igen komoly előrelépés hoztak a korábbi generációhoz képest, ugyanis két extra maggal és négy extra szállal ajándékozták meg az új noteszgépeket és vásárlóikat. Az újdonságok ennek ellenére ugyanúgy 15 W-os TDP kerettel rendelkeztek, mint az előző generáció tagjai, ám annak érdekében, hogy ez a TDP keret tartható legyen, magórajelek terén kellett hozni némi áldozatot: az új központi egységek lényegesen alacsonyabb magórajelet vethettek be.

A Kaby Lake-U Refresh processzorok közül most négy modell pályafutása ért véget, így a Core i5-8250U, a Core i5-8350U, a Core i7-8550U és a Core i7-8650U már csak korlátozott ideig lesz elérhető az OEM partnerek számára. Érdekes módon nem mind a négy processzorra vonatkozik ugyanaz a menetrend, azaz a Core i7-8650U és a Core i5-8350U még 2020. október 23-ig rendelhető, az utolsó szállítás pedig 2021. április 9-én esedékes. Ezzel szemben a Core i7-8550U és a Core i5-8250U már csak 2020. július 24-ig rendelhető, a partnerekhez pedig 2021. január 22-ig érkeznek meg az utolsó szállítmányok.

Noha a Kaby Lake-U Refresh sorozat tagjainak többsége pályafutása végéhez ért, marad azért még két olyan processzor, amelyek továbbra is jelen lehetnek a piacon: az egyik a Pentium Gold 4417U, a másik pedig a Celeron 3867U. Ezek a processzorok igazából 2019 folyamán jelentek meg, azaz még korai lenne temetni őket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap