Két Polaris alapú AMD VGA mutatkozik be a Computexen?

A Radeon R7 470 mellett a Radeon R9 480 is tiszteletét teheti a Computexen, amennyiben hihetünk a legfrissebb értesüléseknek.

Két Polaris alapú AMD VGA mutatkozik be a Computexen?

Az idei Computex nagyon érdekesnek ígérkezik, hisz az Nvidia mellett az AMD is új videokártyákat mutathat be, ha hihetünk az eddig megjelent pletykáknak. Az AMD újdonságai várhatóan a középkategóriát, illetve a teljesítményre kihegyezett megoldások táborát erősítik majd, abszolút csúcskategóriás megoldás érkezésére most nem számíthatunk.

A két új videokártya közül a Radeon R7 470-es modell várhatóan a 14 nm-es csíkszélességgel készülő Baffin GPU köré épül, amit korábban Polaris 11 névvel emlegettek. Rajta kívül a Radeon R9 480 is bemutatkozhat, amely már 14 nm-es csíkszélességgel készülő Ellesmere GPU-t rejt, amire eddig Polaris 10 névvel hivatkoztak.

A Radeon R7 470-es modell az R7 370-es sorozat leváltására érkezhet, de nem csak teljesítmény, hanem energiahatékonyság terén is látványos előrelépést hozhat, hisz TDP-je 50 watt alatt helyezkedik majd el. A Radeon R9 480 esetében 110 és 135 watt közötti TDP-re lehet számítani, ami jóval kevesebb a Radeon R9 380 190 wattos értékénél.

Utóbbiról, azaz a Radeon R9 480-as modellről néhány érdekes adat is kiszivárgott. A Polaris 10-es GPU, ami ugye Ellesmere kódnév alatt fut majd, összesen 2304 stream egységgel rendelkezhet, ezek pedig mindannyian új, negyedik generációs Graphics CoreNext architektúra köré épülnek. Maga a GPU egyébként eredetileg 40 SM tömbbel, vagyis 2560 stream egységgel rendelkezik, amelyek közül ezúttal csak 36 lesz aktív. A GPU 256-bites memória-adatsínt használhat, ami a GDDR5 mellett a GDDR5X típusú memóriachipeket egyaránt támogathatja. Alap esetben 8 GB-nyi VRAM kap helyet a fedélzeten, maga a GPU pedig viszonylag alacsony, 800-1050 MHz közötti órajelen ketyeghet. A pletykák szerint az újdonság Radeon R9 390 szintű teljesítményt nyújt majd, miközben fogyasztása feleakkora lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward