Shop menü

KÉT MÉRETBEN JÖHETNEK AZ OLED KIJELZŐS IPADEK, DE SOKAT KELL MÉG RÁJUK VÁRNI

Az Apple az iPad Pro szériában fogja először alkalmazni az OLED panelt, ami nemcsak a képminőség javulása miatt volt egyébként is borítékolható, hanem az előállítási költség okán is.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Két méretben jöhetnek az OLED kijelzős iPadek, de sokat kell még rájuk várni

Egy ideje már az OLED kijelzős iPhone-ok vannak többségben, mostanra igazából csak a legolcsóbb készüléknél nincs OLED panel, ha mobilokról van szó. Viszont a táblagépekben még egyáltalán nem használ ilyen képernyőt a gyártó. Egy ideje már dolgozik az OLED-es iPaden a vállalat, de most arról jött hír, hogy ezek nem fognak egyhamar bevetésre kerülni.

2024-ben futhat be az első OLED képernyős iPad Pro.

A Ross Young, a MacRumors elemzője arról számolt be, hogy kettő iPad Pro is érkezni fog OLED képernyővel, ezeknek különböző lesz a képátlója. Általában a hiteles szivárogtatók közé sorolható Young, aki jól informált az Apple-lel kapcsolatos hírekben. 11,1 és 13 hüvelykes képátlóval szolgálhatnak majd az újdonságok.

Galéria megnyitása

Jelenleg 12,9 colos a nagyobbik iPad Pro, és 11 hüvelyke képátlóval szolgál a kisebb modell. Tehát éppen 0,1 hüvelykkel lehet nagyobb az OLED-es verziója a gépeknek. Young nem tér ki arra, hogy mi lesz a sorsa az IPS képernyős eszközöknek, de minden bizonnyal egyszerűen leváltják majd ezeket az OLED-es konfigurációk, és 2024 után már minden iPad Pro az új képernyőt fogja használni. Ahogy azt láthattuk az iPhone-ok esetében is.

Kisebb készülékben olcsóbb lenne az OLED panel használata, de Ross Young információi szerint nem érdemes arra számítani, hogy az Apple előbb kisebb iPadeknél alkalmazná a technológiát. Egyszerűen ez ahhoz még most is túl drága, hogy elérhetőbb árú termékekben használja fel az Apple. Az OLED-es iPad Pro dimenziói megváltoznak majd, vékonyabb lehet a káva, de jelentősebb dizájnbeli eltérésre nem érdemes számítani.

Galéria megnyitása

A MacBookok esetében is dolgozik azon az Apple, hogy OLED paneleket vegyen használatba, és az első OLED képernyős notebookját is 2024-ben dobhatja piacra a vállalat. Minden bizonnyal ebben az esetben is a Pro széria tagjainál beszélhetünk majd váltásról.

Az Apple a hajtogatható készüléken is dolgozik, ami szintén OLED képernyős lesz majd. Azonban ennek az elkészülésére még tovább kell várni a legutóbbi hírek szerint. Állítólag 2025 előtt nem érdemes arra várni, hogy befusson az Apple-nél a Galaxy Z Fold utódja. És az is elég erőteljesen benne van a pakliban, hogy igazából nem is a Samsung okostelefonja ellen száll majd ringbe az eszköz, hanem egy nagyobb képernyős megoldás lesz, és az iPadek sorát fogja valamilyen formán gyarapítani.

Voltak korábban olyan hírek is, miszerint az iPad mini helyét fogja a kínálatban átvenni a hajtogatható szerkezet, de ezt most cáfolták, de egyébként is magától értetődő volt, hogy ennek semmilyen alapja nem lehet. Még amennyiben a mérete hasonlóan is alakul, a két termék nyilván valóan nagyon távolt fog esni egymástól a kínálatban. Szinte teljesen biztos, hogy a milliós tartományban lesz az Apple terméke, miután az iPhone-ok is ezt a szintet közelítik mostanra.

Galéria megnyitása

A 2024-es és az azt követő év izgalmasnak ígérkezik, ha az elmúlt hetek pletykái beigazolódnak. Az OLED képernyős iPad Prók érkezése mellett az iPhone SE következő generációját is erre az évre várják most, és az iPad mini is 2024-ban kaphat majd utódot.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére