Shop menü

KÉT KIJELZŐVEL ÉS NORMÁL MÉRETŰ BILLENTYŰZETTEL ÉRKEZIK AZ ASUS KÜLÖNLEGES NOTESZGÉPE

Az új dizájn a Fold 17 OLED modellére hajaz, itt viszont nem egy nagy hajlítható OLED panel áll rendelkezésre, hanem két kijelző, amelyek között zsanér foglal helyet.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Két kijelzővel és normál méretű billentyűzettel érkezik az ASUS különleges noteszgépe

Az ASUS már egy ideje kínál két kijelzővel ellátott noteszgépeket, gondoljunk csak a Zenbook Duo, illetve a RoG Zephyrus Duo sorozat tagjaira, de hajlítható kijelzővel ellátott példány is szerepel a kínálatban a Fold sorozat jóvoltából. Úgy tűnik, az idei CES alkalmával egy újabb dizájn mutatkozhat be, ami ezúttal különleges, két normál képátlójú kijelzőre támaszkodó kivitelben érkezhet, plusz még egy normál méretű billentyűzet is csatlakozhat a rendszerhez.

Hasonló koncepciót a Fold 17 OLED esetében már alkalmaztak, igaz, ott egyetlen nagy OLED panelből állt a kijelző-részleg, amit ketté lehetett hajtani, majd igény esetén egy normál méretű billentyűzet is kapcsolódhatott a kijelzőt tartalmazó házhoz. Ezt a koncepciót tovább gondolták és olcsóbb kivitelben is megvalósították, ahol ezúttal nem egy nagy OLED panel alkotja a kijelző-részleget, hanem két darab kijelző, amelyek vélhetően szintén OLED alapokra támaszkodnak, közöttük pedig egy klasszikus zsanéros rendszer teremt kapcsolatot. Ezzel a módszerrel ugyan a kijelzők közötti keret megtöri a képterületet, ami nem feltétlenül baj, cserébe viszont olcsóbbnak ígérkezik a dizájn, mint a hajlítható kijelzős Foled 17 OLED esetében volt.

Az új noteszgépen Zenbook logó szerepel, ami azt sugallja, hogy a friss termékkel elsősorban a különleges, két kijelzővel ellátott átlagfelhasználókat és az üzleti felhasználókat veszik célba, nem a gamerek számára készítették az újdonságot. Az új modell akár a ZenBook Duo sorozat utódjául is szolgálhat, hiszen a két kijelzős dizájn megmarad, ám a második kijelző ezúttal nem egy széles és keskeny megoldás lesz, hanem egy teljes értékű panel. A dizájn persze teljesen más lesz, a Fold 17-nél alkalmazott billentyűzet-elrendezést követi, nem a ZenBook Duo általkitaposott ösvényen halad majd.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az egyes panelek pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint az is rejtély, hardver terén pontosan milyen felszereltségre számíthatunk. Mivel az „AI” hívószó szerepel az ízelítőben, biztosra vehetjük, hogy az újdonság az Intel Meteor Lake sorozatának tagjai köré épül majd, vagyis Core Ultra 100 sorozatú processzorral vértezik fel.

A fenti különlegesség mellett az ASUS kínálatában számos új Meteor Lake alapú noteszgép is megjelenhet a CES 2024 alkalmával, valamint a Raptor Lake Refresh sorozatot erősítő Intel Core HX mobil processzorok köré épített termékekről is lerántják majd a leplet a 2024. január 9-án esedékes előadás alkalmával.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére