Két fázisban jöhetnek az új iPhone-ok

Előbb a megszokott méret kerülhet a boltokba, ezt fogják követni az új formációk; és már az árakról is van frissebb infó.

Két fázisban jöhetnek az új iPhone-ok

Mostanra már hivatalosan is megerősítette az Apple, hogy az okostelefonokkal az idei évben megcsúszott. Ez azt jelenti, hogy néhány hetes késéssel kell számolni a megszokott időpontokhoz képest. A vállalatnak a jelek szerint a lehető legrosszabbkor jött a koronavírus járvány, mert az idei évben más okból is eléggé ki lett volna mérve az új iPhone generáció rajtja.

Minden forrás egybehangzóan arról beszél már, hogy 2020-ban három különböző méretben, négy készülék érkezhet. Lesz egy 6,7 hüvelykes modell, kettő 6,1 colos készülék, és egy, ami mindössze 5,4 hüvelykes „fesztávval” rendelkezik. És a dolog érdekessége, hogy ezek közül legalább kettő teljesen új formátumnak ígérkezi. 5,4 és 6,7 colos iPhone korábban még sosem volt.

Galéria megnyitása

És most a Digitimes olyan információkhoz jutott iparági forrásból, melyek alapján főleg az új méretű készülékeknek a forgalmazása az, ami a vártnál érezhetően később indulhat majd be. Az Apple jelen állás szerint a 6,1 hüvelykes megjelenítővel szerelt készülékeknek a párosát minimális késéssel – vagy akár idejébe – indíthatja majd el, viszont a 6,7 és az 5,4 colos gépezeteknél már más lesz a helyzet. A megszokottól eltérő méretű okostelefonok hetekkel később fognak csak a porondra lépni.

A fejlesztéshez közel álló forrás szerint az Apple számára a teljesen új nyomtatott áramköröknek a gyártása okozhat a vártnál több fejfájást. Az új méretekkel rendelkező mobilok számára, frissen tervezett PCB-knek az előállítása a tervezettnél 2-4 héttel később indulhatott be – modelltől függően. Ez pedig a feszített tempó mellett már bőven elegendő ahhoz, hogy a termék forgalomba kerülése eltolódjon nagyjából ugyanennyi idővel.

Galéria megnyitása

Ha visszaemlékezünk, akkor az utóbbi időben többször is előfordult már ilyen az Apple-nél. A legemlékezetesebb eset az iPhone X, ami szintén egy jelentős formátumváltás eredményeként született meg. Ez eléggé sokat csúszott az iPhone 8-hoz képest, amivel együtt mutatkozott be. De az iPhone XR sem akkor került a boltokba, amikor az iPhone XS forgalmazása elindulhatott, abban az esetben is a beszállítói lánc okozott nem várt tolódást.

És, ha már itt tartunk, akkor egy másik pletykára is érdemes kitérni, ami már az árakról szól. Állítólag az okostelefonok árazása úgy néz majd ki, hogy a legolcsóbb eszköz 700 dollárért cserébe a szimpla iPhone 12 lesz, ami 5,4 hüvelykes megjelenítőt fog kapni. Efölé érkezik majd a kínálatba a szerényebb 6,1 colos masina, ami az iPhone 12 Max nevet viselheti, és 800 dollárért kelletheti majd a bájait, ez lesz, ami átveheti az iPhone 11 helyét a palettán.

Galéria megnyitása

A drágább 6,1 hüvelykes okostelefonja az Apple-nek már az iPhone 12 Pro nevet viselheti, és ez biztosan AMOLED kijelzővel lesz ellátva, az ára pedig elérheti az 1050 dollárt az alapkivitelben. A csúcsot jelentő, 6,7 colos szerkezet pedig az iPhone 12 Pro Max nevet kaphatja, és ez pedig 1150 dollárról indíthat, ha helytállóak a megszellőztetett adatok. Természetesen mindegyik új iPhone több tárhely konfigurációval lesz elérhető, és az áruk ennek megfelelően fog változni, emelkedni 50, 100 vagy akár 200 dollárral.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap