Készül az olcsóbb hajtogatható mobil a Samsungnál

A Wi-Fi szövetség hitelesítését már megszerezte a mobil, amiről egyelőre nem sokat tudunk.

Készül az olcsóbb hajtogatható mobil a Samsungnál

A Samsung úttörő szerepet tölt be a hajtogatható okostelefonok piacán, annak köszönhetően, hogy igazából a teljes fejlesztést a kezében tudhatja. És bár túl sok riválissal nem kell szembenéznie, a jelek szerint gőzerővel fejleszt, és egy pillanatra sem enged ki. Nemrég jelent meg a Galaxy Z Flip 5G, úton van a Galaxy Z Fold2, hamarosan pedig egy megfizethetőbb konstrukció is befuthat.

A Wi-Fi szövetség a napokban egy olyan Samsung modellnek adta meg a minősítését, ami a termékazonosítója alapján nagy valószínűséggel hajtogatható lesz. És a számokból bizony arra lehet következtetni, hogy már egy költséghatékonyabb konfigurációról lehet majd itt szó.

Az SM-F415F/DS jelöléssel van ellátva a mobil, és az „F” betű az utóbbi időben a „foldable”, vagyis hajtogatható modellekre utalt. A Galaxy Fold tavaly az F90x volt, a Galaxy Z Fold2 idén már az F91x lesz, a Galaxy Z Flip pedig az F70x lett, és ez alapján az F41x már egy olyan modell lehet, ami már a kagylós formátumú masina alá fog érkezni a palettán.

Galéria megnyitása

A Samsungnak bőven van mozgástere, mivel még a Galaxy Z Flip modellek is a Snapdragon 800 szériás rendszerchipeket használják, szóval már egy Snapdragon 765G révén is olcsóbb konfigurációval lehet előállni. Ráadásul ez a lapka abszolút versenyképes minden körülmények között, miközben még az 5G támogatásról is gondoskodik. És talán éppen az 5G meglétére utal az SM-F415F nevében az 5-ös szám, az ugyanis sokszor a kapcsolati lehetőségekre utal egy modellen belül.

A minősítést szerzett gép nagy valószínűséggel Dual-SIM támogatást is fog biztosítani, és innen eredhet az azonosítója végén a DS jelölés. Az egyetlen dolog, ami kicsit furcsa a modellszámában a szerkezetnek, az „1” ugyanis ez általában már a második generációra szokott utalni, mivel a 0 az első kiadás. Persze benne van a pakliban, hogy volt már házon belül egy előzetes próbálkozás, ami nem került forgalomba.

A Wi-Fi szövetség által közölt adatok meglehetősen szűkösek, de az például szintén arról árulkodik, hogy nem csúcsra járatott masina lesz, hogy nem érdemes Wi-Fi 6 támogatásban reménykedni, 802.11 a/b/g/n/ac szabványokat teljesít. És egyébként az Android 10 operációs rendszer fut rajta, de ez igazából a Samsungnál már egyébként is borítékolható. Remélhetőleg a következő hetekben több információ is feltűnik majd az eszközzel kapcsolatosan.

A Samsung a Galaxy Z Fold2 modellt valószínűleg 2000 dollár környékére fogja belőni, a Galaxy Z Flip 5G 1500 dollár körül mozog, és ebből a sormintából arra következtethetünk, hogy talán az olcsóbb konfiguráció már 1000 dollár körül fog pályára lépni. Korábban voltak már arról pletykák, hogy a vállalat dolgozik egy „Galaxy Fold Lite” néven emlegetett konstrukción, ami 1100 dollár körüli összegbe kerülhet. Nem kizárt, hogy ez lehet majd az SM-F415F/DS.

A Samsung azzal, hogy a hajtogatható mobilokat ilyen tempóval fejleszti, komoly piacot szerezhet majd a jövőben, mert most rengeteg tapasztalatot gyűjt, amire mások talán csak évek múltán fognak szert tenni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap