Készül az Dimensity 2000 a MediaTeknél

Készül az Dimensity 2000 a MediaTeknél

A MediaTek az 5G bevezetésével újult erőre kapott, soha nem látott mennyiségű okostelefonban vannak benne a rendszerchipjei. A napokban pedig kiszivárgott a vállalat menetrendjének egy fontos része. Kiderült, milyen felsőkategóriás lapkákkal készül a vállalat.

A Digital Chat Station szellőztette meg azt a képet, amin időpontokkal karöltve szerepel kettő olyan rendszerchipje a MediaTeknek, amelyek kulcsfontosságúak lesznek a jövőben. Arról már lehetett hallani, az idei első negyedévben pályára lép a Dimensity 1200 lapka, ami a vállalat legújabb zászlóshajójának számít majd. Ez a lapka állítólag már 6 nanométeres csíkszélességen készül majd, Cortex-A78 processzormagokat is fog tartalmazni, az órajele pedig eléri majd a 3 GHz-es értéket.

Ennél most érdekesebb az, hogy a vállalat állítólag készül a Dimensity 2000 bevetésére, de ez a lapka még bőven várat magára. Az idei évben nem fog debütálni, 2022 első negyedévében kerülhet majd sorra, de a fejlesztése már folyamatban lehet. A MediaTek állítólagos tervei szerint ez a termék már 5 nanométeres gyártási eljárással születhet majd meg. Az ARM Cortex-X1 mag utódját is magában foglalja majd, és minden más tekintetben is a következő generációs ARM komponenseket vonultathatja majd fel (Cortex-A79, Mali-G79).

Galéria megnyitása

A napvilágot látott információk alapján a MediaTek a Dimensity 1200 és a Dimensity 2000 rendszerchipek esetén egyaránt az Oppo és a Vivo elsődleges támogatására számíthat majd. A kínai vállalatok vehetik majd először igénybe a legújabb fejlesztéseket.

A Dimensity 1200 egyébként már nem teljesen ismeretlen, ugyanis állítólag ezt takarja az MT6893 azonosító, melyről már korábban voltak kiszivárgott mérési eredmények. Az MT6893 bizonyos esetekben a Snapdragon 865 teljesítményét képes lesz überelni, viszont a Snapdragon 888 mobilplatfrommal azért nem fogja felvenni a versenyt. Ez a lapka a Cortex-A78 magok mellett Cotex-A55 egységeket is tartalmazhat majd, és a Mali-G77 integrált grafikus vezérlőt foghatja munkára.

A MediaTek természetesen az alsóbb árkategóriába is tervez friss rendszerchipeket bevetni. A Dimensity 1200 alá például állítólag beékelődik majd a Dimensity 1100. Ez a megoldás hasonló hardveres felépítéssel rendelkezhet majd, mint a társa, csak éppenséggel a különböző feldolgozóknak az órajele alacsonyabbra lesz hangolva, hogy legyen némi differencia a tempóban – az IGP pedig kevesebb egységből épülhet fel.

A MediaTek a Dimensity 1200 lapkát valószínűleg hamarosan le is fogja leplezni, és ezt követik majd az idei középkategóriás megoldások, amikről egyelőre még túl sokat nem lehet tudni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap