Készül az Android 9.0 frissítés a Vivónál is

Készül az Android 9.0 frissítés a Vivónál is

A BBK Electronics égisze alá tartozó három nagy mobilgyártó közül eddig csak a OnePlus volt az, ami igazán nagy hangsúlyt fektetett a főverziós Android frissítésekre a korábban megjelent készülékek számára. Ez viszont az Android Pie érkezésével megváltozni látszik, hiszen az Oppo több eszközére is bejelentette a frissítést, a Vivo pedig már kulcsfontosságú modellek esetében teszteli a bétás Android 9.0-t.

A Vivo olyan okostelefonokra fogja először elindítani az Android Pie-t, mint az X21, a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval rendelkező X21 UD, és a házba bújtatott előlapi kamerának otthont adó NEX A és NEX S páros. A Google operációs rendszerének aktuális kiadása egy egyedi grafikus felhasználói felülettel is meg lesz itt toldva. A Funtouch OS itt már a 4.5-ös verziószámon fog futni, és több sajátos módosítással is szolgálni fog az érintett felhasználók számára. A hírek szerint a felhasználókhoz kettő hullámban jut el a béta állapotú frissítés, és ezt természetesen még annak tudatában kell használatba vennie az eszköztulajdonosoknak, hogy lehetnek problémák, amíg nem készül el teljesen a rendszer a Funtouch OS 4.5-tel együtt.

Galéria megnyitása
Vivo X21

A megújuló grafikus felhasználói felületről azt kell tudni, hogy kisimulnak a grafikus elemek és színesebbé válik a menüje, melyet így gyorsabban át lehet majd tekintetni. Az egész letisztultabbnak és szebbnek ígérkezik az elmondottak alapján. Itt az eddiginél nagyobb teret fog engedni a Vivo a saját digitális személyi asszisztens szolgáltatásának, a Jovinak, vagyis így több helyen lesz gépi tanulásra támaszkodó funkció. Lehetőség lesz a szerkezet belső vezérlésére hangutasításokkal, mint a Bixbynél, kontextuális figyelmeztetések és emlékeztetők vehetőek majd fel, a telefon kamerája képessé válik tárgyak és témák felismerésére, szövegek fordítására különböző nyelvek esetén. A főképernyőn megjelenik majd egy kártyákat használó szolgáltatás, ami az egyszerű időjárásra vonatkozó információktól kezdve sokféle adattal szolgálhat majd. És lesz belső karbantartó funkció azzal a céllal, hogy a masina jobban tudja menedzselni a hardveres erőforrásait. Ezeken felül változásokkal lehet számolni még a fájlkezelőnél, a kameránál, a zenelejátszónál és még egy sor más funkciónál is.

Jelen állás szerint a Vivo valószínűleg az első negyedév második felében rukkolhat majd elő a végleges Android Pie kiadással a Vivo X21 és a Vivo NEX párosok számára. Később pedig más modellek is frissülhetnek. Korábbi információk alapján sorban állhat az Android 9.0 és a Funtouch OS 4.5 kombinációjáért a Vivo X23, a Vivo V11 széria, valamint a Vivo Z3 és a Z1 különböző kivitelei.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap