Készül a Mate 40, és forgalomba fog kerülni

Friss hír szól arról, hogy csúszás nélkül pályára léphet a következő Huawei csúcsgép, és a cég szerint a kereslettel sem lesz gond.

Készül a Mate 40, és forgalomba fog kerülni

A Huawei nagyon nehéz helyzetben van a folyamatosan fokozódó amerikai nyomás alatt, de eddig a vállalat minden helyzetre talált megoldást. Most azt kell a vállalatnak kitalálnia, hogyan oldja majd meg azt a helyzetet, hogy a TSMC nem gyárthatja majd a rendszerchipjeit.

Ez Egyesült Államok legfrissebb intézkedése nyomán az is kérdésessé vált, hogy a Huawei képes lesz-e a továbbiakban okostelefonokat szállítani. Nem lehet tudni pontosan, hogy miként tudja az USA korlátozásai mellett fenntartani a fejlesztéseit, de a jelek szerint az idei évet még biztosan ki fogja húzni.

Jelenleg úgy fest, hogy a Mate 40 még biztosan kereskedelmi forgalomba kerülhet. Egy belsős kapcsolatokkal rendelkező kiszivárogtató számolt be erről a napokban a Weibo közösségi oldalán, Kínában. A Huawei a jelek szerint az ünnepi időszak előtt leplezheti majd le a Mate széria következő generációját. Októberben debütálhat az idei zászlóshajó, és attól sem kell tartani, hogy nem új hardveres alapokkal rendelkezik majd.

Galéria megnyitása
Mate 30 Pro

A készülék minden jel szerint a Kirin 1020 (vagy Kirin 1000) rendszerchipet alkalmazhatja majd, amit a TSMC fog előállítani, méghozzá már az 5 nanométeres csíkszélességen gondoskodik majd erről. Ez a lapka az egyike azoknak az egységeknek, amelyek az elsők között kerülnek gyártásba a teljesen új, 5 nm-es eljárást kihasználva.

A kiszivárogtatott információ még arra is kitér, hogy a Huawei várakozásai szerint mekkora eladást fog produkálni a termék. Állítólag a vállalat arra számít, hogy csak a negyedik negyedév során 8 millió Mate 40 modellt szállíthat majd le. Az pedig lényegében borítékolható, hogy ezeket jellemzően Kínában fogják megvásárolni, ahol a Huawei okostelefonok iránti kereslet nagyon fellendült az amerikai megszorításokat követően, és ahol a Google Mobile Services hiánya egyébként sem különösebben befolyásolja az eladásokat, és az emberek boldogok a gőzerővel fejlesztett HMS-sel.

Az, hogy a Mate 40 gond nélkül rajtolhat, sajnos nem jelenti azt, hogy a Huawei megoldást talált volna a gyártásra. Mindössze arról van szó, hogy a TSMC még teljesítheti a korábban leadott rendeléseket a Huawei számára. És ezért a Kirin 1020-ból is legyárthat több millió példányt szeptember elejéig, amikor a partnerkapcsolatnak elvileg meg kell majd szakadnia.

Azt nem lehet tudni, hogy a továbbiakban mi lesz, de vannak annak jelei, hogy a Huawei lemond majd az általa tervezett rendszerchipekről, és a MediaTek megoldásait alkalmazza majd a továbbiakban. A két vállalat ugyanis a Honor vezetőjének elmondása alapján szorosabb együttműködésre törekedik, és már meg is jelentek olyan 5G-s eszközök, amikben a MediaTek lapkái találhatóak, és nem a HiSilicon fejlesztései. Kíváncsian várjuk, hogyan alakul a Huawei jövője.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap