Késik az iPhone új generációja

Az Apple egyik kiemelt szakembere árulta el, hogy nem a megszokott ütemben érkezik majd az iPhone 12.

Késik az iPhone új generációja

Az Apple az elmúlt években abszolút kiszámítható módon jelentette be az iPhone okostelefon egymást követő generációit. Azonban a koronavírus-járvány jelentette kihívások feladták a leckét az Apple beszállítóinak, így az idei évben nem tudta az előzetes menetrendet tartani a cég a fejlesztés során, és ez már biztosan kihat majd az eszközök debütálására is.

Számos pletykát lehetett arról hallani az elmúlt hónapokban, hogy az Apple nem tudja majd időben elkezdeni az iPhone 12 szállítását, de ezt a vállalat sosem erősítette meg. Most viszont a helyzet változott: Luca Maestri, a vállalat pénzügyi vezetője egy elejtett mondatban arról is szót ejtett, hogy nem a megszokott időben jön majd az új generációs iPhone.

„Emlékeim szerint tavaly ilyenkor azt mondhattam, hogy szeptember végén dobjuk piacra az új iPhone-t. És ebben az évben pedig azt kell mondjam, hogy az új termék néhány héttel később lesz elérhető.” – jelentette ki Luca Maestri.

Galéria megnyitása

A pénzügyi vezető azért volt kénytelen erről a nem túl kellemes témáról is beszélni, mert a következő pénzügyi negyedév szempontjából ez rendkívül fontos és meghatározó. Ha az Apple nem jelzi előre, hogy az iPhone 12 nem fog piacra kerülni időben, akkor a befektetőket meglepetésként érheti, hogy miért lesz gyengébb a következő negyedéves bevétel – már amennyiben gyengébb lesz.

Tudniillik az Apple a szeptember végi rajtot azért preferálta eddig, mert azzal még az harmadik negyedéves bevételi adatokat is meg tudta húzni, és nem csak az azt követőt erősítette az új termékkel. 2020-ban viszont ez a jelek szerint nem így lesz, mivel ha októberben indul az iPhone 12 forgalmazása, akkor már az első értékesítési hullám is a negyedik negyedévre fog tolódni, hiszen a harmadik negyedév szeptemberrel lezárul.

Érdekesség ennek kapcsán, hogy a Qualcomm is arról számolt be a napokban, hogy egy zászlóshajó okostelefon késni fog, amitől sok bevételt remél. Ez pedig hatással lehet a cég pénzügyeire is. De mi a kapocs a Qualcomm és az Apple között? Nos, a Qualcomm szállítja majd azokat az 5G modemeket, amik az új iPhone-okban gondoskodnak majd az 5G támogatás biztosításáról.

Galéria megnyitása

Az iPhone 12 izgalmasnak ígérkezik abból a szempontból, hogy több évet követően most új formációt vezet majd be az Apple. Lesz egy mai szemmel egészen kicsi és kompakt, 5,4 hüvelykes iPhone, emellett marad a 6,1 colos modell, az abszolút csúcsot pedig már 6,7 hüvelykes képátlóval rendelkező készülék fogja képviselni. Amennyiben a számos forrás által megerősített, de egyelőre csak pletykának tekinthető információk beigazolódnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap