Késhetnek a Sony és a Microsoft saját fejlesztésű játékai is

A stúdióknak nagy kihívással kell szembenézni a koronavírus miatt.

Késhetnek a Sony és a Microsoft saját fejlesztésű játékai is

A Microsoft és a Sony számára is nagyon fontos az idei év, hiszen ha minden a tervek szerint alakul, akkor az idei ünnepi szezonban megjelennek az új konzolok. Azonban a koronavírus nem csak ezekre, de a készülő játékokra is hatással lehet.

A Microsoft közleményben tudatta, hogy belsős stúdiói különleges kihívásokkal állnak szemben a vírus alatt, és ugyan egyelőre hivatalosan semmilyen bejelentett játék nem késik, még nem tudni teljesen, hogy pontosan milyen hatással lesz a járvány a fejlesztés folyamataira.

Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője korábban már közölte, hogy jelen körülmények között a munkatársak egészségének megőrzése az elsődleges, minden más csak ezután jön. Most Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője beszélt arról, hogy mi a helyzet.

"Tudjuk, hogy a videojátékok nagyon fontosak akkor, amikor fizikailag a legjobb távol lenni egymástól, ezért nagyon eltökélt vagyunk, hogy a lehető legjobb élményeket szállítsuk a felhasználóinknak. Ezzel együtt az Xbox Game Studios számára az egészség és a biztonság az első, és jelenleg minden belsős stúdiónk más és más egyéni kihívással néz szembe, de persze ezek a problémák a külsős partnereinket is érintik világszerte. Támogatjuk a stúdiók vezetőit, hogy meghozzák a szükséges döntéseket a csapataik érdekében ezekben a kemény időkben."

Korábban a 343 Industries már közölte, hogy a Halo: Infinite fejlesztése jól halad, és igyekeznek leküzdeni minden akadályt, ami most eléjük gördült, de elismerték, hogy a helyzet azért némileg visszafogja a csapatot. Ezen kívül megjegyezték, hogy a koronavírus helyzet még rosszabbodhat, mielőtt jobbá válnak a dolgok, így tehát nem érdemes jóslatokba bocsátkozni. Ezzel együtt mindent megtesznek, hogy a következő Halo elkészüljön az Xbox Series X rajtjára.

A Sony is aggódik

A Sony egy nagy, hivatalos közleményben tudatta a befektetők felé, hogy a koronavírus-járvány miként befolyásolhatja a következő hónapokat. Egyrészt a cég számára jó hír, hogy a játékokkal és online szolgáltatásokkal foglalkozó üzletág esetében nem várnak semmilyen negatív hatást a járvány miatt ebben az üzleti évben.

Az viszont aggasztó, hogy a gyártással kapcsolatban nincs minden rendben. 

Habár a Sony kínai gyárainak többségében már újraindult a termelés, ezek még közel sem érték el a járvány előtti kapacitásokat, és továbbra is fennállnak széleskörű problémák a beszállítói láncban. Magát a PlayStation 5-öt nem említette külön a Sony, így reménykedhetünk, hogy nem lesznek problémák az idei megjelenéssel.

Ezen kívül a vállalat közölte, hogy a nagyon komolyan odafigyelnek az esetleges késésekre, amit a koronavírus okozhat a játékfejlesztésekben a belsős stúdióiknál és a külsős partnereiknél egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap