Képeken és videón az iPhone új generációja

Megjelentek az első renderek az iPhone XI-ről, és ezek alapján lesznek megosztó változások. És körüljártuk, hogy milyen egyéb változások jöhetnek.

Képeken és videón az iPhone új generációja

Az Apple idén is új iPhone-okkal fog előrukkolni, és most napvilágot láttak az első előzetes renderek a híres-hírhedt OnLeaks révén. A számtalan termék dizájnját megszellőztető lap a megbízható forrásból megszerzett CAD információk alapján hozta létre a friss képeket.

A megjelent renderek megerősítik azokat a korábbi pletykákat, melyek szerint az Apple már triplakamerás modullal fogja felvértezni a következő generációs csúcsmodelljeit. Azok továbbra sem örülhetnek, akik nem tudnak megbarátkozni a házból kitüremkedő kamerákkal, hiszen az OnLeaks munkája alapján az iPhone XI esetében csak még nagyobb lesz az a „púp”, ami a képalkotókat magában foglalja. (És emiatt valószínűleg kap is majd kritikákat a termék.) A szerkezet nagyra nőtt kamerás egységéhez egy a korábbiaknál masszívabb LED-es villanó is tartozni fog, és még a kiemelkedő területre egy mikrofon is el lesz helyezve. Az iPhone XI dizájnjában ez jelentheti majd a legnagyobb változást.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az Apple következő készülékei a képernyőméretűket tekintve nem fognak változni, az iPhone XS utódjaként érkező iPhone XI-nél ez azt jelenti, hogy 5,8 hüvelykes lehet az AMOLED technológiás megjelenítő átlója. Szemből a korábbi dizájnt mutathatja a szerkezet, maradhat az aránylag masszív bemetszés is a megjelenítőben. A renderekből kiindulva a némítás kapcsolója megváltozhat a kereten, olyan lehet majd ez a kezelőszerv, mint ami a korábbi iPadeken található. A kijelzőt körül ölelő káva talán egy minimálisan változni fog, de nem kell szembetűnő módosítással számolni. Az OnLeaks birtokába jutott CAD adatok alapján a szerkezet 143,9 x 71,4 x 7,8 milliméteres vonalakkal határolt lehet, míg az iPhone XS 143,6 x 70,9 x 7,7 milliméteres volt. Végül még egy érdekesség, hogy talán továbbra is megtartja a Lightning csatlakozót az Apple, és nem fog átállni a C-típusú USB használatára. Ezt a módosítást persze viszonylag egyszerűen meg lehet oldani a ház kialakításának a szempontjából, ha máshogy döntene a cég.

A pletykák szerint a soron következő iPhone-ok már az Apple A13 rendszerchipre fognak épülni, ami fejlettebb gyártástechnológiával készülhet, és minden bizonnyal gyorsabb, hatékonyabb lesz. Készülhet a gépekből olyan variáns, ami több RAM-ot vonultat majd fel a mostani modelleknél. A triplakamerás rendszernek állítólag minden tagja 12 megapixeles lehet majd, és ezek különböző lehetőségeket biztosító optikákkal társulhatnak, lehet zoomolással és ultraszéles-látószöggel kalkulálni. De ebben az esetben arról is volt szó, hogy lesz egy 3D ToF egység a kiterjesztett valóság számára, szóval a kamerák terén még nem érdemes semmit sem biztosra venni. A híresztelések szerint már 12 MPixeles előlapi kamerával rendelkezhet majd az iPhone XI, és teljesen búcsút inthet az Apple a 3D Touch funkciónak, aminek a helyébe a Haptic Touch léphet.

Hivatalosan persze még semmit nem lehet tudni a soron következő iPhone-okról, egyelőre minden információt fenntartással kell kezelni. Az iPhone XS, az iPhone XS Max és az iPhone XR mobilok udótjai szeptemberben kerülhetnek a kamerák kereszttüzébe – és a boltok kirakatába.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap