Képek a Windows 9-ből, ami talán nem is Windows 9 lesz

A Microsoft következő generációs operációs rendszere több szempontból is érdekesnek tűnik.

Képek a Windows 9-ből, ami talán nem is Windows 9 lesz

A Microsoft következő generációs operációs rendszerével kapcsolatban már régóta potyognak az információmorzsák, így elég sok apróság kiderült már a várható újításokkal kapcsolatban. Például a régóta hiányolt Start menü az új változatban ismét feltűnhet, egy modernebb változatban. Emellett virtuális asztal szolgáltatás érkezésére is számíthatunk, és lesz néhány olyan újítás is, amelyek még könnyebbé, még kényelmesebbé teszik az új operációs rendszer használatát asztali számítógépeken.

A korábbi információk alapján már az is tudható, hogy a következő Windows első publikus próbaverziója nemsokára, a hónap végén meg is jelenhet, így mindenki kipróbálhatja majd, milyen az új operációs rendszer. A Computerbase.de munkatársai viszont már most is betekintést engednek az új Windowsba: számos fotót készítettek az újításokkal, illetve a felhasználói kezelőfelülettel kapcsolatban.

Galéria megnyitása grid_on

A fotók alapján látható, hogy az asztali változat felhasználói kezelőfelülete egy kicsit átalakult: az ablakok dizájnján módosítottak, így a címsor vastagabb lett, a keretek vékonyabbak, az ablak köré vetülő árnyék pedig határozottabb, erősebb. A Windows Explorer ikonjai között is van némi változás. Ezek mellett a friss Start menüt is megcsodálhatjuk teljes pompájában. Ha a fotó nem lenne elég, itt egy videó is róla:

Ide kapcsolódik az a pletyka is, hogy a következő generációs Windows nem a Windows 9 elnevezést kapja, hanem simán csak Windows névre kereszteli a Microsoft, ami illik a korábban felvázolt egységesítési tervbe. Érdemes megfigyelni, hogy a most kiszivárogtatott fotókon sem látszik sehol Windows 9-es elnevezés, csak a "Windows Technical Preview" felirat szerepel az asztalon. Hogy tényleg sima Windows nevet kap-e minden új Windows változat, platformtól függetlenül? Ez rövidesen kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward