Kémfotókon egy hajtogatható Xiaomi prototípus

Kémfotókon egy hajtogatható Xiaomi prototípus

A Xiaomi már 2019-ben is dolgozott hajtogatható okostelefonon, de a vállalat a mai napig nem dobott piacra ilyen kész terméket. A napokban viszont Kínában egy felhasználó kezei között fotóztak le egy ilyen okostelefont.

A felvételeken szereplő eszköz nagyon rosszul fest, és most itt nem a képek minőségére gondolunk, hanem ténylegesen a fejlesztés alatt álló Xiaomi masinára. Nem tudni, hogy miféle szerkezetről lehet itt szó pontosan, de nagyjából úgy néz ki, mintha valamilyen több éves prototípus lenne. Egészen biztos, hogy a forgalomba kerülő terméke akármikor jön majd a vállalatnak, nem fog erre a készülékre hasonlítani.

Galéria megnyitása

A Xiaomi márkajelzése sehol nem látható rajta a képeken, viszont a grafikus felhasználói felületből egyértelműen kivehető az, hogy a kínai gyártóhoz köthető a szerkezet. Jól felismerhetően a MIUI fut a masinán, annak is az aktuális, 12-es főverziója. Ami szemmel láthatóan alkalmazkodik a hajtogatható dizájnhoz. És még azt is ki tudta olvasni a szemfüles ember, aki megörökítette a készüléket, hogy 256 GB-os adattároló volt benne, ami eléggé masszív.

Könnyen lehet, hogy ez csak egy olyan készülék, amit a Xiaomi a belső szoftveres fejlesztéseknek a tesztelésére használ, és éppen ezért csak annyira van kidolgozva, hogy a feladatát el tudja látni. Tehát kirajzolja az operációs rendszert, és mutatja, hogyan üzemelnek a különböző szoftverek a hajtogatható környezetben, miként reagálják le a különböző állapotokat.

Galéria megnyitása

Az ilyen szerkezeteknél a megfelelő felhasználói élmény elérésére érdekében elképesztően sok szoftveres extrát kell bevetni ahhoz, hogy az emberek valóban felismerjék a potenciált benne. A Samsung esetében például jól látjuk azt, hogy egy-egy nagyobb frissítés alkalmával a One UI csak pluszban a hajtogatható eszközök számára közel olyan mennyiségű extrát tartogat, mint összességében újítást a normál készülékeknek.

Galéria megnyitása

Tekintve, hogy tényleg egészen kezdetlegesen néz ki a képeken szereplő szerkezet, bízunk abban, hogy csak egy belső fejlesztői prototípusról van szó, és ennél már előrébb tart a kereskedelmi forgalomba szánt megoldásával a Xiaomi. A képernyőjén a készüléknek iszonyatosan erős nyoma van a hajlításnak, és a káva is nagyon vastag, a zsanérnál pedig meglehetősen szellősnek tűnik, ami ugyancsak nem jó dolog.

Néhány hete lehetett egyébként olyan pletykákat hallani ágazati forrásból, miszerint a Xiaomi három különböző formátumú hajtogató eszközön is dolgozik. A képeken látható, könyvszerű dizájn az egyik, a másik a kifelé fordítható forma, a harmadik pedig a Galaxy Z Flip és Motorola Razr mintájára nyitható kagylós megoldás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap