Shop menü

KAVART OKOZOTT EGY EU BIZOTTSÁGI TAG AZ ACTIVISION BLIZZARD FELVÁSÁRLÁSÁNAK ÜGYÉBEN

Szerinte az EU Bizottság elintézi, hogy maradjon a CoD a PlayStation gépeken.
Török Roland
Török Roland
Kavart okozott egy EU bizottsági tag az Activision Blizzard felvásárlásának ügyében

Az Európai Unió a világ egyik legbonyolultabban működő bürokratikus intézménye, ami számtalan kontrol folyamatot tartogat, hogy a nemzetek, a vizsgáló szervezetek, a parlament, a bíróságok és más intézmények ne tudják elnyomni, illetve befolyásolni egymást. Bár Brüsszel nem más, mint egy város, kétségtelen, hogy Európa vezető politikusai, illetve szakértőinek egy része itt dolgozik, így most egy Tweet miatt kényszerült magyarázatra az Európai Bizottság, ami az Unió döntés- előkészítő, végrehajtó, döntéshozó, ellenőrző és képviseleti szerve. 

Történt ugyanis, hogy a Bizottságnak dolgozó 23 000 fő egyike, Ricardo Cardoso egy tweetben megerősítette, hogy nincs veszélyben a Call of Duty PS5-ön. Egészen pontosan így szólt a bejegyzése, amit a EU versenyfelügyeletének a bejegyzésére tett ki válaszként: 

„A Bizottság azon dolgozik, hogy biztosítsa a Call of Duty elérhetőségét más konzolokon is (beleértve az én PlayStation gépemet)”. 

A bejegyzés újabb lökést adott a Call of Duty felvásárlás kérdésének, ugyanis a Sony minden fronton azért harcol, hogy a Microsoft ne szerezhesse meg magának az Activision Blizzardot, ugyanis attól fél, hogy a CoD jogokat elveszítve kevesebbet fog érni a konzol. A PlayStation jelenleg egy rendkívül sikeres masina, ami messze maga mögé utasítja az Xbox konzolokat, szerintük viszont a CoD kihagyása a platformról akár örökre megváltoztathatja az erőviszonyokat. A Sony éppen ezért megy neki a Microsoftnak az összes létező versenyfelügyeletnél, így alakult ki, hogy az Európai Bizottság is mélyebben vizsgálja a felvásárlást, mint azt a Microsoft szerette volna. 

Phil Spencer, az Xbox vezetője bár eleinte csak azt ígérte, hogy a meglévő PlayStation szerződéseket tiszteletben fogják tartani és biztosan nem fog eltűnni idő előtt a platformról a játék, ám azóta már azon az állásponton van, hogy amíg világ a világ, vagy PlayStation a PlayStation, addig a Sony gépein is elérhető lesz a lövölde. 

Ezek után visszakanyarodva a bejegyzésre sokan elfogultsággal vádolják az Európai Bizottságot, és megkérdőjelezik azt, hogy Ricardo Cardoso egyáltalán képes-e objektíven, személyes indíttatás nélkül döntést hozni. A Bizottságban dolgozó Ricardo viszont megerősítette, hogy ő nem tagja a vizsgáló bizottságnak, mert nem foglalkozik céges versenyügyekkel, így ez teljes mértékben a személyes véleménye, nincs befolyással az Unió folyamataira.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére