Kapszulás sörfőző gép az LG-től

Az LG HomeBrew segítségével kapszulás kézműves sört készíthetünk, ami megadhatja a sörfőzés örömét, a végeredmény azonban eléggé behatárolt.

Kapszulás sörfőző gép az LG-től

Az LG egy meglehetősen szokatlan eszközzel, egy sörfőző géppel is előrukkol a következő év januárjában esedékes CES 2019 alkalmával, ami egyszerűen csak a HomeBrew nevet kapta. A kapszulás sörfőző gép rengeteg apró trükköt vet be annak érdekében, hogy a kezdő sörfőzők is biztosan iható végeredményt kapjanak. Egyrészt a sört egy mindent tartalmazó kapszulából főzi, így a különböző összetevők arányait már nem ronthatjuk el; másrészt az egész procedúra teljesen automatikusan megy végbe: a felhasználónak csak annyi a dolga, hogy a kapszula behelyezése után egy gombnyomással elindítsa a főzést.

Galéria megnyitása LG HomeBrew Az ötletes szerkentyű már kiérdemelte az 2019-es CES Innovációs Díját (2019 CES Innovation Award), azaz a zsűrit már megnyerte a HomeBrew – kérdés, hogy az otthoni sörfőzésen gondolkodó felhasználókat is meg fogja-e.

A HomeBrew mellé ötféle kapszula érkezik, amelyekkel belga stílusú búzasör, amerikai IPA, amerikai világos sör, pilseni, illetve angol barnasört lehet főzni. Minden egyes kapszula tartalmazza majd az összes összetevőt amire szükség lehet, így egyebek mellett maláta, komlóolaj, élesztő és ízesítőanyagok is lapulnak bennük. Az újdonság csak az abszolút laikusok számára lesz jó választás, kísérletezésre ugyanis egyáltalán nem ad módot: a különböző főzési fázisokat egy optimalizált fermentációs algoritmus tartja kézben, ami a hőfoktól a nyomáson át minden fontos körülményre figyelmet fordít. Noha úgy tűnik, mint ha az újdonság egy kapszulás kávéfőző kényelmét és gyorsaságát kínálná, ám erről szó sincs, a sörfőzés ugyanis időigényes folyamat, nem lesz készen néhány óra alatt – a főzés tényleges időtartama sok összetevőtől függ.

Az információk szerint egy-egy ilyen egyszer használatos „sörkapszula” segítségével mintegy 5 liternyi „házi sört” tudunk lefőzni, a főzés folyamatát pedig Android és iOS alapú appokon keresztül kísérhetjük figyelemmel. Az 5 liternyi sör lefőzése a gyártó szerint nagyjából 2 hétig tarthat, típustól függően. Az automatizált rendszer a főzés végén a tisztítást és fertőtlenítést is elvégzi, amihez egyszerű forróvizet használ, vagyis tényleg mindent megtesz a kényelem érdekében.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy az LG HomeBrew pontosan mennyibe kerül majd, de mivel egy jól felszerelt, minden folyamatot aprólékosan ellenőrző megoldásról van szó, egészen biztosan nem lesz olcsó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap