Kapható a világ legnagyobb passzív CPU és GPU hűtője

A MonsterLab 3 kilogrammos monstruma sajnos nem kompatibilis az éppen kapható számítógépházak többségével, de DIY projekt részeként azért lehet létjogosultsága.

Kapható a világ legnagyobb passzív CPU és GPU hűtője

A MonsterLabo még 2018 folyamán mutatta be különleges számítógépházát, amelyet a Computex 2018 folyamán már meg lehetett tekinteni. A The First névre keresztelt termék különlegessége az volt, hogy igen combos passzív hűtést alkalmazott, amivel a GPU és a CPU által termelt hőt egyaránt el lehetett vezetni. A hűtő nagyméretű lamellákból állt és 6-6 darab hőcsövet tartalmazott mind a CPU, mind pedig a GPU esetében, így igen komoly hűtőteljesítményt tudott elérni.

Galéria megnyitása

A vállalat illetékesei úgy döntöttek, hogy a speciális hűtőt nem tartják meg a The First exkluzív megoldásaként, hanem önálló formában is elérhetővé teszik, így aki teljesen egyedi rendszert szeretne építeni, ami ütőképes passzív hűtéssel rendelkezik, új opcióra is gondolhat. A hűtés a „The Heart” nevet kapta és abszolút nem kicsi, hiszen 265 milliméter magas, 200 milliméter széles és 185 milliméter mély, tömege pedig 3000 gramm körül helyezkedik el.

Az újdonság méretéből adódóan a kereskedelmi forgalomban lévő számítógépházak többségével sajnos nem kompatibilis, de ha egyedi számítógépházat szeretnénk építeni, amelyben teljesen hangtalanul dolgozik minden komponens, akkor érdemes lehet számításba venni lehetőségként. És persze érdemes szem előtt tartani a kompatibilis termékek listáját is.

Galéria megnyitása

A CPU-ra illeszkedő blokkrész egyébként 100 W-os hűtőteljesítményt kínál, míg a GPU esetében 120 W-os hűtőteljesítmény áll rendelkezésre, így egy szerényebb teljesítményű gamer konfiguráció el tud ketyegni vele passzív módban.

Ha pedig egy extrém csendes 140 milliméteres ventilátorral is ellátjuk a hűtőtömböt, mindkét hűtőteljesítményhez hozzáadhatunk további 40 W-ot, így pedig már egész kellemes mozgástér jöhet össze.

Galéria megnyitása

A feketében és fehérben egyaránt elérhető hűtőtömb 180 euróba kerül, míg a hűtőtömbbel felszerelt, Mini-ITX alaplapot fogadó „The First” házért 349 eurót kérnek el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap