Kangaroo: a zsebre vágható akkumulátoros asztali PC

A Windows 10-es pici számítógéphez akár iPad is kapcsolódhat, amit egyszerű érintőkijelzőként használhatunk a Windows vezérlésére.

Kangaroo: a zsebre vágható akkumulátoros asztali PC

Az InFocus egy pici asztali számítógéppel rukkolt elő, ami a Kangaroo nevet viseli – az apróság kompakt felépítése miatt akár zsebre is vágható. A Kangaroo normál monitorokkal, billentyűzetekkel és egerekkel egyaránt kompatibilis, ahogy azt egy átlagos PC-től elvárhatjuk, ám ennél sokkal több lapul a tarsolyában. A pici PC-hez akár iPad is kapcsolható a szokásos Lighning kábelen keresztül, így az almás táblagép Windows kijelzővé és beviteli eszközzé varázsolható, ehhez csak az InFocus OS Linx appját kell bevetni.

A Kangaroo fedélzetén egy négymagos Intel Atom X5-Z8500-as SOC egység dolgozik, amihez 2 GB-nyi DDR3L memóriát és 32 GB-nyi tárhelyet társítottak. A rendelkezésre álló microSD memóriakártya olvasó jóvoltából a tárhely igény esetén könnyedén bővíthető. A pici számítógép kapott még 802.11ac WiFi vezérlőt és Bluetooth 4.0-s vezérlőt is: előbbivel a vezeték nélküli hálózatokhoz kapcsolódhat, utóbbival pedig vezeték nélküli perifériák csatlakozhatnak hozzá. A felsorolt komponensek egy 158 milliméter hosszú, 81 milliméter széles és 14 milliméter magas házban kaptak helyet, a komplett rendszer pedig mintegy 200 grammot nyom a mérlegen.

Az operációs rendszer szerepét a Windows 10 Home kiadására osztották, a rendszer pedig a Windows Hello szolgáltatás biometrikus funkcionalitását is támogatja, ugyanis van rajta beépített ujjlenyomat-olvasó. Hab a tortán, hogy a Kangaroo akár külön tápadapter nélkül is képes üzemelni, mivel rendelkezik beépített akkumulátorral, ami általános felhasználás esetén nagyjából négyórányi üzemidőt biztosít a rendszer számára.

A rendszerhez dokkoló is tartozik, ami egy speciális, 40-tűs érintkezőn keresztül kapcsolódik a házhoz. Ezen a dokkolón egy USB 2.0-s és egy USB 3.0-s port, valamint egy HDMI videó kimenet és egy DC tápadapter bemenet sorakozik. A dokkoló természetesen tartozék, ugyanis a jelek szerint nélküle nem is használható a Kangaroo. A dokkoló csatlakoztatásával a Kangaroo szélessége 48 milliméterrel növekszik.

A pici számítógép egy dokkolóval együtt 99 dollárba kerül, ha pedig extra dokkolót is szeretnénk hozzá, akkor további 39 dollárt kell előkészíteni a virtuális kasszánál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward