Júniusban érkeznek az AMD Bulldozer CPU-i

Júniusban érkeznek az AMD Bulldozer CPU-i

Az AMD az idei év elején, a CES alkalmával mutatta be első Fusion sorozatú központi egységeit, amelyeket a vállalat a netbookok és nettopok piacára szánt, ahol a Zacate és Ontario APU-k az Intel Atom processzorainak dolgát próbálják majd megnehezíteni, méghozzá igen jó esélyekkel. A gyártó idén a Brazos platform tagjainál érdekesebb, integrált videó vezérlővel nem rendelkező processzorokat is piacra fog dobni, amelyek a kereskedelem fő áramába szánt megoldások piacát áraszthatják el, méghozzá a második negyedév folyamán.

A Bulldozer processzorokat a fent említett egységeknél sokkal jobban várja a piac, a friss hírek szerint pedig már nem kell sokat várni ezen termékek megjelenésére sem. A jelenlegi tervek szerint június folyamán nem kevesebb, mint nyolcféle Bulldozer processzor mutatkozhat be a nagyközönség előtt. Az újdonságok szállítása valamikor a június 20-ai hét folyamán kezdődhet meg, így nem sokkal ez után a boltok polcain is viszontláthatjuk majd a friss központi egységeket, amelyekből – a Brazos platform tagjaival ellentétben – remélhetőleg elegendő mennyiség áll majd rendelkezésre, már a hivatalos rajtot követően is.

A Bulldozer architektúra köré épülő processzorok 32 nm-es csíkszélességgel készülnek, beépített DDR3-as memóriavezérlővel rendelkeznek, viszont integrált videó vezérlőt már nem tartalmaznak, így klasszikus központi egységnek minősülnek, nem APU-nak (Accelerated Processing Unit).

Az új processzorokból első körben nyolcféle modell áll majd rendelkezésre, amelyek között négy darab nyolcmagos FX8000-es sorozatú processzort, két darab hatmagos FX6000-es sorozatú modellt és két darab négymagos FX4000-es sorozatú központi egységet találunk. Sajnos az újdonságok specifikációival kapcsolatban egyelőre még nem szivárogtak ki információk, de azért ez is több mint a semmi, ugyanis legalább már tudjuk, hogy meddig kell várni a termékek érkezéséig.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward