Július másodikán rajtolhat el a GeForce RTX SUPER VGA sorozat?

Amennyiben az információk helyesek, július elején nem csak az AMD, hanem az Nvidia is új videokártyákat mutathat be.

Július másodikán rajtolhat el a GeForce RTX SUPER VGA sorozat?

Néhány hete már felröppent egy pletyka, amely azt taglalta, milyen új videokártyákkal jelentkezhet az Nvidia a nem is oly távoli jövőben. A GeForce RTX Super névre keresztelt sorozatban a korábbi információk szerint több olyan újdonság is jelen lesz, amelyek az aktuális modellekhez képest több CUDA maggal rendelkeznek majd, így nagyobb teljesítményre számíthatunk tőlük. Az árazással kapcsolatban akkoriban még nem volt információ, mindössze annyit lehetett sejteni, hogy az új modellek az aktuális kínálat árszintjét veszik át, a meglévő videokártyák pedig olcsóbbak lesznek – ez persze nem több egyszerű tippnél, azaz könnyen lehet, hogy a friss termékek még drágábbak lesznek, mint az aktuális GeForce RTX generáció. Néhány nap múlva viszont kiderülhet, pontosan mi is az igazság, ugyanis a VideoCardz munkatársai azt állítják, már biztos, hogy július másodikán mutatkoznak be a GeForce RTX Super sorozatú videokártyák.

Ezek a meglévő modellekhez képest 10-13%-kal több CUDA magot tartalmaznak, nevükben pedig szerepel majd a „Super” jelzés. A hírek szerint egy GeForce RTX 2060 Super, egy RTX 2070 Super és egy RTX 2080 Super modell érkezésére számíthatunk, amelyekkel kapcsolatban egyelőre csak annyit lehet tudni, ami a lenti táblázatban is látható. Érdekesség, hogy az RTX 2060 Super több memóriát kap, míg az RTX 2080 Super esetében a memória effektív órajele emelkedik – az RTX 2070 Super viszont az elődmodell memória-alrendszerét fogja örökölni.

Galéria megnyitása

Az új videokártyák első hullámában csak referencia órajeleken működő, referencia hűtést használó modellekkel találkozhatunk, majd egy héttel később, július kilencedikén az egyedi hűtéssel és/vagy megemelt órajelekkel büszkélkedő példányok is befuthatnak. Hogy mi a késlekedés oka? Erre egyelőre nincs válasz, de később biztosan kiderül. Lehet, hogy a vállalat egyszerűen csak az AMD NAVI videokártyák megjelenése előtt és után is szeretne egy kis hírverést az új sorozatnak.

Az Nvidia az új modellekkel kétségkívül az AMD NAVI sorozatú videokártyák megjelenésére szeretne reagálni, az időzítés így egy remek stratégia része lehet: az új GeForce-ok 5 nappal hamarabb jelennek meg, mint az AMD újdonságai, amelyek a korábbi tervek szerint csak július hetedikén válhatnak elérhetővé. És a hetedikei rajt után kilencedikén a tuningolt GeForce RTX Super modelleket is rászabadítja a piacra a vállalat, hogy még nagyobb nyomást helyezzen a konkurencia vállára. Hogy mire mennek az AMD üdvöskéi az új konkurenciával szemben? Az első független tesztekből egészen biztosan kiderül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap