Jövőre végre OLED monitorokat kap a PC piac

A professzionális piac mellett a gamer szegmens is kap egy új monitort, de az okosotthonokról sem feledkeznek meg a gyártók.

Jövőre végre OLED monitorokat kap a PC piac

A japán OLED panelgyártó, a JOLED, amely a Sony és a Panasonic OLED fejlesztőrészlegét egyesítette 2015 januárjában, mindent megtesz azért, hogy az OLED paneltechnológia minél nagyobb teret hódíthasson magának. A vállalat a Japánban zajló Finetech Japan 2018 nevű rendezvény alkalmával több érdekes OLED panellel szerelt megoldást is bemutatott, amelyek között végre monitorok is lapultak. Az OLED paneltechnológia az okostelefonok és a televíziók szegmensében már megkedzte a térhódítást, a PC-s monitorok között azonban egyelőre még nem igazán találni OLED alapú megoldást, de ez a nem is oly távoli jövőben változni fog.

Galéria megnyitása

Az egyik monitort kifejezetten az eSport szegmens igényeire szabták, ugyanis a 21,6 hüvelykes képátló mellé 1920 x 1080 pixeles natív felbontás és nagyon-nagyon alacsony, mindössze 0,1 ezredmásodperces válaszidő társul. Az 500 grammos panel az sRGB színteret 130%-ban képes lefedni, maximális képfrissítési rátája pedig 144 Hz lesz.

Galéria megnyitása

A második újdonság egy ASUS ProArt sorozatú, ugyancsak 21,6 hüvelykes képátlóval rendelkező, de már 3840 x 2160 pixeles natív felbontást alkalmazó OLED monitor. Ez a modell a professzionális piacot veszi célba, azon belül is főként fotó- és videószerkesztésre, illetve egyéb olyan munkákra lehet majd használni, ahol kiemelten fontos a színhű képi megjelenítés. A HDR-10 támogatással rendelkező panel a DCI-P3 színteret 99%-ban képes lefedni, ami igen komoly eredmény, érkezésére pedig jövőre számíthatunk.

Galéria megnyitása

A vállalat bemutatott még egy 27 hüvelykes monitort is, ami elsősorban okosotthonokban kaphat helyet. A Home Display 3840 x 2160 pixeles natív felbontással, 1 000 000:1 kontrasztaránnyal és 10-bites színkezeléssel dolgozik, maximális képfrissítési rátája 60 Hz, a panel tömege pedig nem több 800 grammnál. A gyártótól származó adatok szerint ez a kijelző is képes az sRGB színtér 130%-os lefedésére.

Árakról egyelőre sajnos nem esett szó, az viszont biztosnak tűnik, hogy az új monitorok már jövőre tiszteletüket tehetik a piacon. Az újdonságokat jó eséllyel a hamarosan induló CES 2018 alkalmával is meg lehet majd tekinteni, így nincs kizárva, hogy akkor végre árakkal is szolgálnak majd az illetékesek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap