Jövőre már nem lesz CeBIT

A CeBIT az elmúlt néhány év során folyamatosan veszített népszerűségéből, ami mára azt eredményezte, hogy megszüntetik a rendezvényt.

Jövőre már nem lesz CeBIT

A CeBIT az elmúlt évek során folyamatosan vesztett hajdani csillogó fényéből: egyre kevesebb gyártó és látógató tette tiszteletét a nemzetközi számítástechnikai kiállításon, a jövő évi foglalások pedig minden eddigi szintet alulmúltak, így a szervezők úgy döntöttek, kiveszik az eseménynaptárból a jeles rendezvényt. Míg a 2000-es évek elején még 850 000 látogató kereste fel a neves hannoveri IT rendezvényt, addig tavaly előtt már csak 200 000, idén pedig mindössze 120 000 látogató volt kíváncsi az egyre inkább szűkülő showra.

Galéria megnyitásaPedig az 1970-ben alapított CeBIT az utóbbi 33 év folyamán minden évben megrendezésre került és nagyjából a 2011-2012-ig meghatározó szerepet töltött be az IT piacon, hiszen sok-sok érdekes és fontos termék használta ugródeszkaként az óriási figyelemmel kísért rendezvényt. Az utóbbi évek folyamán viszont két másik rendezvény, a januárban megrendezésre kerülő CES (Consumer Electronics Show), illetve a júniusi Computex szipkázta el a gyártókat és az érdeklődőket, így a legfrissebb termékekkel és a legfrissebb piaci trendekkel is e két show keretén belül ismerkedhetett meg a nagyérdemű. Ezzel együtt persze egy másik folyamat is elindult, azaz néhány gyártó már nem feltétlenül csak az említett nagy tech rendezvények alkalmával mutatja be legfontosabb termékeit, hanem külön rendezvényeken, ahogy azt az Apple is teszi elég régóta.

A CeBIT mögött álló Deutsche Messe AG vezetése éppen ezért úgy döntött, különálló CeBIT kiállítás nem lesz többé, ám a CeBIT márkanevet továbbra is használni fogják a különböző külföldi rendezvényeken, valamint azt is megvizsgálják, mely CeBIT témákat lehetne felhasználni újabb rendezvények fejlesztésére és indítására. A CeBIT 2019 egyébként június 24-től június 28-ig tartott volna, ám a friss döntés értelmében már biztos, hogy jövőre CeBit nélkül maradunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap