Jövőre jöhet az új Apple AirPods, és egyéb érdekességek kísérhetik

Már egészen sok információ kiderült az érkező AirPods kapcsán, továbbá arról is szó esett, hogy az Apple saját fejhallgatóval rukkolhat elő, és állítólag már készül a második HomePod is.

Jövőre jöhet az új Apple AirPods, és egyéb érdekességek kísérhetik

Az Apple 2016 végén mutatta be az AirPods fülhallgatót, amit az tett igazán különlegessé, hogy teljesen vezeték nélküli, a jobb és a bal részét sem köti össze madzag. A vállalat friss pletykák szerint azon dolgozik, hogy létrehozza ennek az eszköznek az új generációs változatát, és jöhet egy új fejhallgató, valamint a következő HomePod is.

Az új AirPods előre láthatólag még idén bemutatkozhat, valószínűleg az ősszel érkező új iPhone-okkal karöltve kerülhet reflektorfénybe a fülhallgató. A pletykák szerint a friss AirPods új chipet vonultat majd fel; az aktuális modell volt egyike azoknak az eszközöknek, amiben az Apple W1 megjelent, és ennek az utódja bukkanhat majd fel a második AirPods fedélzetén. Állítólag ez a készülék már teljes egészében támogatni fogja a Siri kéz nélküli használatát. És ami még igazán érdekes, hogy kaphat aktív zajszűrési lehetőséget is, amit sokan hiányoltak a most kapható termék esetében – ezt a Cirrus Logic-kal fejlesztheti az Apple. Az AirPods különösen megszenvedte a zajos környezetet, mert az izolációja sem a legjobb.

Galéria megnyitása
Apple AirPods

Az értesülések szerint fontos szempont az új generációs vezeték nélküli fülhallgató fejlesztésénél az is, hogy a korábbinál nagyobb távolságból lehessen alkalmazni. Tehát a felhasználó nyugodtan mozoghasson a lakásában anélkül, hogy a zenefolyam egy pillanatra is szünetelne, elveszítené a hozzá kapcsolódó hangforrást. És fontos információ még, hogy állítólag itt már megfelelő lesz a szigetelés ahhoz, hogy a nedvességet is bírja. Úszni valószínűleg nem lehet majd vele – nem is lenne érdemes, mert a medence alján nehezen lehetne megtalálni –, de az izzadtságot és az esőt valószínűleg gond nélkül bírni fogja. Megjegyezendő még itt, hogy állítólag annak a lehetősége is megvan, hogy biometrikus egység (pulzusmérő) kerüljön bele, de ez talán már egy későbbi generáció újítása lesz.

Az Apple AirPods egyáltalán nem olcsó, 60 ezer forintba kerül itthon, de az új modell elképzelhető, hogy még többet fog kóstálni. Ennek a gyártása állítólag már nem az Inventec-nél, hanem a Foxconnál történik majd, akárcsak az iPhone-oknak.

A források szerint az Apple az AirPods mellett egy fejhallgatót is piacra szeretne dobni a saját neve alatt, ami szintén vezeték nélküli üzemre lesz képes. Ez a kiegészítő állítólag olyan lehet, ami a teljes fület körül ölelő párnával szerelt, szóval a stúdió fejhallgatókra fog hajazni. Állítólag a minőség tekintetében is eléggé magasra teszi majd a lécet a szerkezet, egy felsőkategóriás hangzást biztosító termékről lehet majd szó. Ezzel a kiegészítővel az Apple megpróbálhat konkurenciát állítani a Bose és a Sennheiser hasonló szintű termékeinek. A vezeték nélküli fejhallgató jelen állás szerint 2019 első felében kerülhet forgalomba.

Galéria megnyitása Az aktuális HomePod mindkét színében.

És ha minden igaz, akkor már készül a HomePod második felvonása is. Az Apple lakáskiegészítője nagyon sokat csúszott, és állítólag ennek a gyártását már másik partnerre fogja bízni a cupertinói alakulat, mint a mostani megoldásét. Arról egyelőre semmilyen információnk nincs, hogy a HomePod esetében mit hozhat a generációváltás, de ez az eszköz is jövőre futhat be. A készülék mostani változata a hangminőségét illetően szinte kifogástalanul szerepelt, viszont a Siri miatt nagyon sok kritikát kapott, szóval az Apple-nek ebben az esetben leginkább a digitális asszisztens kihasználhatóságán kellene javítania.

Korábban arról is szó volt, hogy az Apple létrehozhat egy olcsóbb HomePodot, ami a Google Home riválisa lehetne, de erről most nem esett szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward