Jövőre indul a nyomtatott OLED panelek sorozatgyártása a JOLED-nél

A kísérleti gyártás 2016 óta tart, 2017-ben pedig a paneleket is szállítani kezdték. Jövőre alaposan felpörgetik az üzletágat.

Jövőre indul a nyomtatott OLED panelek sorozatgyártása a JOLED-nél

A JOLED-et 2015 januárjában, a Panasonic és a Sony OLED fejlesztő divízióinak egyesítésével alapították meg, a vállalatnál pedig azóta is gőzerővel folynak a fejlesztések annak érdekében, hogy beindulhasson a nyomtatott OLED panelek sorozatgyártása, így nem csak az üzleti szegmenset, de a konzumer piacot is le lehet fedni a termékekkel. A JOLED 2016 folyamán kezdte meg a nyomtatott OLED panelek kísérleti gyártását, az első termékek pedig 2017 folyamán indultak meg a partnerek felé.

Galéria megnyitásaAzóta sok víz lefolyt a Dunán, azaz újabb fejlesztésekre és befektetésekre került sor, amelyek gyümölcsei 2020 folyamán érhetnek be. A vállalat jelenleg 4.5 generációs technológia köré épülő paneleket gyárt Japánban, Nomi városának ipari parkjában, ám ugyanebben a térségben egy másik, 5.5 generációs üzem építését is megkezdték, amely várhatóan 2020 folyamán állhat tömegtermelésbe. Ez a gyárkomplexum az előmunkálatokért felel majd.

A JOLED ezzel egy időben egy másik üzemet is felvértez modern gyártósorokkal, ami az utómunkálatokban vesz részt, ez viszont már nem Nomi, hanem Chiba városában kap helyet és várhatóan szintén 2020 folyamán állhat termelésbe.

A Chiba területén található gyár április elsején épült fel, alapterülete pedig 34 000 négyzetméter. A munkálatokhoz a cég kapott némi támogatást a Sony, az INCJ és a Nissha háza tájáról, ami egészen pontosan 25,5 milliárd japán jent tett ki.

Az új gyártósoroknak köszönhetően havi szinten mintegy 220 000 új nyomtatott OLED panel készülhet 2020 folyamán, amelyek közepes képátlóval rendelkeznek, vagyis a 10 hüvelyktől 32 hüvelykig terjedő tartományt fedik le.

Ezek a panelek elsősorban autós fedélzeti rendszerek kijelzőjeként, valamint felsőkategóriás monitorként kerülhetnek forgalomba, de egyéb felhasználási módokat is megcélozhatnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap