Jövőre csúszhat az új AirPods

Jövőre csúszhat az új AirPods

Korábban többször is szó volt arról, hogy az Apple még ebben az évben bemutathatja az első generációs AirPods fülhallgató utódját, de a legfrissebb jelentés szerint erre mégsem kerül sor. A fejlesztés valószínűleg nem a korábban várt ütemben halad, és ezért csúszik az újdonság debütálása.

Ming-Chi Kuo, az egyik legismertebb Apple elemző/szivárogtató ezúttal arról számolt be, hogy mire kell számítani az AirPods kiegészítő esetében a továbbiakban. A szakember elmondása alapján az érkező terméknek a legnagyobb újítása az lehet, hogy már teljesen vezeték nélküli töltéssel lehet majd táplálni, és a szerkezet jelen állás szerint 2019 első negyedévében fog debütálni. A cupertinói alakulat elsőként az AirPowerrel karöltve, 2017 szeptemberében jelentette be, hogy lesz vezeték nélküli töltővel táplálható AirPods, de ahogy az AirPower, úgy az új lehetőséget biztosító füles sem készült el. (2019-ben talán az AirPower is forgalomba kerülhet valamilyen formában, de erről most nem szólt a fáma.) Kuo annyit említett még itt előrelépésként, hogy újabb Bluetooth is képbe kerülhet itt, ami jobb átviteli minőségről, nagyobb hatótávról és stabilabb kapcsolattartásról gondoskodhat.

Galéria megnyitása

Ha igaznak bizonyulnak az elemző mostani információi, akkor sokkal drágábban lehet majd hozzájutni a jövőre megjelenő AirPods fülhallgatóhoz, mint az aktuális modellhez. Állítólag olyan szinten kell áttervezni a szerkezet tokját, hogy az előállítás költsége akár 60 százalékkal is fentebb kúszhat, ez pedig elkerülhetetlenül kiüt majd a végfelhasználói áron. De ennyire ne szaladjunk előre, nézzük meg inkább, hogy mit jósol még ezen a téren Ming-Chi Kuo.

Galéria megnyitása
Balra az aktuális AirPods, jobbra pedig az a modell, ami 2019 elején futhat be

Az elemző birtokába jutott információk szerint az Apple 2020-ban is bemutathat majd egy AirPods modellt. Erről Kuo részleteket nem tudott megosztani, de egy nagyon érdekes dolgot így is elárult: ez egy teljesen új tervezés lesz. Szóval, ha a következő körben nem is, 2020-ban egészen biztos, hogy egy jelentős átalakulásnak alávetett vezeték nélküli fülhallgatót kapnak majd az Apple felhasználók. Korábbi pletykákból kiindulva olyan változtatásokkal lehet majd példának okáért számolni, mint a jobb vízállóság, valamint a mélyebb Siri integráció.

Kuo arra is kitért, hogy az AirPods nagy valószínűséggel óriási növekedés előtt áll. Az elemző úgy véli, hogy a 2017-ben elért 16 milliós forgalom rohamléptekben fog növekedni, és idővel az egyik legnépszerűbb kiegészítővé válik majd ez. A nagy potenciált részben abban látja a szakember, hogy most még csak az iPhone felhasználók töredékének van AirPods-a, és több mint 1 milliárd ilyen készülék van használatban.

Ming-Chi Kuo előrejelzése szerint 2021-ben már akár 100 milliónál is több ilyen fülhallgató találhat majd gazdára éves szinten.

Még arról is említést tesz Kuo, hogy a meglévő iPhone tulajdonosok a jövőben nagyobb valószínűséggel fognak AirPods-ra beruházni, minthogy megvegyék a legfrissebb okostelefont.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap