Jönnek az üzleti felhasználókat célzó Western Digital Gold SSD-k

A gyártó az Ultrastar DC SN640-es családra alapozta új SSD meghajtóit, amelyek szélesebb felhasználói rétegek számára lesznek elérhetőek.

Jönnek az üzleti felhasználókat célzó Western Digital Gold SSD-k

A Western Digital lassan minden fontosabb szegmensben rendelkezik merevlemezzel és SSD-vel a különböző termékkategóriáiban: gondoljunk csak a Blue és a Green sorozatra, amelyek a kereskedelem fő áramát célozzák, vagy éppen a felsőkategóriás WD Black családra, de a hálózati adattárolókba is választhatunk RED sorozatú HDD-t és SSD-t. Most egy újabb széria csatlakozott az említett gyakorlathoz, ez pedig nem más, mint az üzleti konfigurációkat célzó WD Gold, ahol eddig csak merevlemezekből állt a kínálat, ám ennek vége: megjelentek a WD Gold sorozatú SSD meghajtók is. Jelenleg már csak a biztonsági megfigyelő rendszerekbe szánt WD Purple család az egyetlen, ahol még merevlemezek állják a sarat, SSD meghajtók közül azonban nem választhatunk, legalábbis a WD termékpalettájáról.

Galéria megnyitásaA legújabb SSD sorozat, amely a WD Gold termékcsaládot erősíti, igazából nem is teljesen új, hiszen a korábban bejelentett Ultrastar DC SN640-es széria egyes tagjaira alapoz. Fontos különbség viszont, hogy míg az említett Ultrastar meghajtók egyenesen az üzleti partnerekhez kerülnek, addig a WD Gold család tagjai elérhetőek kereskedelmi forgalomban, vagyis bárki megvásárolhatja őket, nem csak az üzleti felhasználók. Éppen ezért ez a család a kis- és közepes vállalkozások számára is sokkal elérhetőbb lesz.

A Western Digital Gold SSD meghajtók 2,5 hüvelykes formátumban érkeznek, a házuk pedig mindössze 7 milliméter magas lesz. A belül lapuló hardver alapját egy saját fejlesztésű SSD vezérlő adja, amihez 96 cellarétegből álló BiCS4 3D TLC NAND Flash lapkák kapcsolódnak.

A meghajtók U.2-es csatolófelületet használnak, ami PCI Express 3.0 x4-es sávszélességgel gazdálkodik és az NVMe 1.3-as protokoll is bevetésre kerül. Fontos különbség azonban, hogy míg az Ultrastar DC SN640-es meghajtók kétféle változatban kerültek forgalomba, vagyis az egyik napi 0,8, míg a másik napi 2 meghajtó-teleírást viselt el az élettartama során, addig a WD Gold SSD meghajtóknál már csak a 0,8-as opció lesz elérhető.

Galéria megnyitása

További különbség, hogy a WD Gold SSD meghajtók esetében állítható lesz a fogyasztási állapot, vagyis azokon a helyeken, ahol a hűtés nem teszi lehetővé a 12 W-os maximális fogyasztás kiszolgálását, ott 10 vagy 11 wattra lehet limitálni a fogyasztást, ami több tucatnyi meghajtó esetében nagy segítség lehet.

Az új meghajtók négyféle változatban készülnek, ahogy a fenti táblázatból is kiderül. A gyártó öt év jótállást vállal rájuk, várható ajánlott végfelhasználói áraikról azonban egyelőre nem adott tájékoztatást. Az új SSD-k várhatóan az év második negyedévében kerülhetnek piacra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap