Jönnek az új, olcsóbb AMD lapkakészletek is

A B550-es és az A520-as lapkakészletek a jelek szerint némi korlátozással érkeznek az X570-hez képest.

Jönnek az új, olcsóbb AMD lapkakészletek is

Az AMD X570-es lapkakészletével szerelt alaplapokra már nem kell sokat várni, ugyanis július 7-én a boltok polcaira kerülnek, természetesen a RYZEN 3000-es sorozatú asztali processzorokkal karöltve. Az új alaplapok a hírek szerint nem lesznek olcsók: átlagár terén az Intel Z390-es megoldásokat is túlszárnyalhatják majd, amennyiben hihetünk az előrejelzéseknek. Az új processzorokat természetesen a 400-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapokkal is használni lehet majd, ehhez azonban szükség lesz egy BIOS frissítésre. Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy a régebbi alaplapokhoz nem jár majd PCI Express 4.0-s támogatás, ám ez egyelőre nem tragédia, hiszen a benne rejlő lehetőségeket nem is igazán lehet még kiaknázni. A PCI Express 4.0-s sávokat használó SSD kártyákra még várni kell, valamint a bővítőkártyák szegmensében is csak az érkező Radeon RX 5700-as sorozatú termékek épülnek az új szabvány köré.

Galéria megnyitásaAz AMD később B550-es és A520-as sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapokat is kiad, igaz, ezeket már nem a vállalat, hanem az ASMedia fejleszti, ahogy azt korábban megszokhattuk. Az új lapkakészletek a tervek szerint az év negyedik negyedévében válnak elérhetővé az alaplapgyártó partnerek számára, így a kész alaplapok majd csak 2020 első negyedévében jelenhetnek meg.

Érdekes információ, hogy a B550, illetve az A520 esetében csak részleges PCI Express 4.0-s támogatásra számíthatunk, vagyis csak a processzorban található PCI Express 4.0-s hub szolgálhatja ki a slotokat, az alaplapi vezérlő minden esetben csak PCI Express 3.0-s támogatással érkezik. Ez azt jelenti, hogy a PCI Express 4.0-s szabvány köré csak a legfelső x16-os slot, illetve az egyik M.2-es slot épülhet.

Az új alaplapok természetesen megkapják a tápellátással kapcsolatos újításokat, valamint a memóriamodulok huzalozása terén is előrelépést képviselhetnek, amelyek jobb tuningpotenciálhoz segíthetik hozzá a platformokat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap